• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erzurum’un en renkli mahallesinde fırıncıların ekmek mesaisi

Yeniakit Publisher
2020-04-12 15:17:07 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Erzurum’un en renkli mahallesinde fırıncıların ekmek mesaisi

Erzurum’da yıkılmaya yüz tutmuşken onarılarak rengarenk hale getirilen mahalle 2 günlük sokağa çıkma yasağında sessizliğe büründü.

Erzurum’da yıkılmaya yüz tutmuşken onarılarak rengarenk hale getirilen mahalle 2 günlük sokağa çıkma yasağında sessizliğe büründü. Her gün binlerce kişinin ziyaret edip fotoğraf çekildiği mahallede yasak sonrası sadece fırıncılar vatandaşlara ekmek dağıtımı yapıyor.

İçişleri Bakanlığınca 30 büyükşehir ile Zonguldak’ta, il sınırları içinde 2 gün sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ikinci gününde Erzurum genelinde cadde, sokak ve meydanlar sessizliğini korudu. Boş kalan mahallelerden birisi de fotoğrafçıların uğrak mahallesi olan renkli evler oldu.

Erzurum merkez Yakutiye ilçesi Ali Paşa Mahallesi Başak Sokak’ta adeta dökülen çift katlı evler 2016 yılında Yakutiye Belediyesi tarafından uygulanan proje ile dış cepheleri tadilattan geçirilip ardından rengarenk görünüme büründü. Erzurum’un rengarenk mahallesi olarak adlandırılan Başak Evler öz çekim yapmak isteyen ve manzara fotoğrafı çekmek isteyen kişilerin uğrak yeri oldu. Sokağa çıkma yasağının ardından boş kalan mahallede ise şimdi sadece fırıncılar ekmek satışı için dolaşıyor.

Araçlarıyla mahallede dolaşan fırıncılar kapı kapı dolaşarak mahalle halkının ekmek ihtiyacını karşılamaya çalışıyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23