• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erkaya’ya öyle, işkenceci Tetik’e böyle! Arşiv unutmaz

Yeniakit Publisher
2019-04-30 16:20:54 - 2019-04-30 16:20:53
Erkaya’ya öyle, işkenceci Tetik’e böyle! Arşiv unutmaz

İşkenceyi gören Müslüman’sa sorun yok!.. Cumhuriyet, Mamak işkencecisi Raci Tetik’in cenazesinde İYİ Partili isimlerin tepki göstermesine sevindi. Aynı gazete, 28 Şubat işkencecisi Güven Erkaya öldüğü zaman attığımız, “Hakkımızı helâl etmiyoruz” manşetine demediğini bırakmamıştı.

 yeniakit.com.tr  12 Eylül darbesinden sonra Mamak Cezaevi’nde yaşanan birçok işkence rezaletinin mimarı olduğu söylenen Raci Tetik öldü. Tetik’in ölümü, Türkiye’de sol medyanın ikiyüzlü ve  samimiyetsiz tutumunu bir kez daha gözler önüne serdi. Hakkın gür sesi, gazeteniz Yeni Akit, 28 Şubat’ta Kur’an kurslarını kapatan, İmam Hatip talebelerine üvey evlat muamelesi yapan, başörtülü öğrencilere okuma hakkı dahi tanımayan Batı Çalışma Grubu’nun (BÇG) mimarı Güven Erkaya öldüğü zaman, “Hakkımızı helâl etmiyoruz” manşeti atmıştı. O günlerde Akit’e demediğini bırakmayan ve ölünün arkasından konuşulmayacağını savunarak hadis-i şerif yayınlayan Cumhuriyet, Mamak işkencecisi öldüğü zaman cenaze töreninde gösterilen tepkilerden memnun kaldı.

İYİ Partililer cenazede bağırdı

12 Eylül darbe döneminde Mamak Cezaevi'nde işkence emirlerini verdiği belirtilen emekli Albay Raci Tetik, 88 yaşında öldü. Tetik için Şakirin Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törende, aralarında İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik’in de bulunduğu bir grup, “Hakkımızı helâl etmiyoruz” diye bağırdı. Aynı zamanda ölü Tetik’i protesto eden grup, sloganlar atarak işkenceciğinin yakınlarıyla tartıştı.

Cumhuriyet’in hoşuna gitti

Daha önce ölünün arkasından konuşulmaması gerektiğini savunan Cumhuriyet, bu haberi veriken hiçbir eleştiri dili kullanmadı. Aynı zamanda, “Kötü bilirdik dediler” başlığı atarak, Tetik hakkında kendi görüşünü de açık etti.

Akit’e saldırıp hedef göstermişlerdi!

Akit, 28 Şubat’ta BÇG’nin mimarlarından, İslam’a saldırmayı görev bilmiş Güven Erkaya öldüğü zaman, “Hakkımızı helâl etmiyoruz” manşeti atmış, ardından başta Cumhuriyet olmak üzere solcuların hedefi haline gelmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Dönemin Cumhuriyet yazarı Orhan Birgit, 27 Haziran 2000 tarihli baskıda yayınlanan, “Basın Örgürlüğü Adı Altında” başlıklı yazısında Akit için demediğini bırakmamıştı. Erkaya için, “...yıllarca devletine ve ulusuna onurla hizmet etmiş bir kuvvet komutanı...” tabirini kullanan Birgit, “Radikal İslamcı gazetelerden özellikle ikisinin, tek kelime ile iğrenç iftiralarla kin kusan yayınlarının dünkü uğurlama yürüyüşüne katılanların gözlerindeki yansıması, yitirilen bir değer için duyulan hüzünle örtüşmüş” ifadesini kullanmıştı.

Birgit şunları yazmıştı:

Akit ve Yeni Şafak gazetelerinin başını çektiği bu tahrikçi yayınlara dün İran devlet radyosu Sahar TV’nin hem de Akit’te yazılanları iktibas ederek katıldığını da görünce, ister istemez düşünüyor sunuz. Güven Erkaya gibi, ömrünü devletine ve ulusuna adamış bir kişinin ya da herhangi bir sıradan insanın ölüsünün arkasından yapılan bu tür yayınları, salt birer deli saçması gibi algılamak olası mıdır?

Mide bulandıran tutum...

Bu tutum gösteriyor ki, Cumhuriyet gibi solak kafalar, işkence Müslümanlara yapıldığı zaman utanmasalar savunacak, bir de destek verecekler!.. Cumhuriyet’in işkenceci Erkaya’yı savunup Tetik’e tepki gösterilmesini desteklemesi, bu kafanın mide bulandıran ikiyüzlü tutumunu açık açık gözler önüne seriyor. 28 Şubat etkisinin devam ettiği dönemde Star gazetesinin yöneticilerinden olan Yılmaz Özdil de, Müslüman mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu’nun işkence görmesiyle akılalmaz bir şekilde dalga geçmişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23