• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan'dan son dakika bedelli askerlik açıklaması

Yeniakit Publisher
2018-06-15 08:36:00 -
Erdoğan'dan son dakika bedelli askerlik açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bedelli askerlikle ilgili "İnşallah seçimlerden sonra bunu Türk Silahlı Kuvvetleri ile oturacağız, konuşacağız. İhtiyaç nedir? Yaş sınırları ne olacak? Bunları belirledikten sonra da bunun adımını atacağız. Yani gündemimizde var." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bedelli askerlikle  ilgili "İnşallah seçimlerden sonra bunu Türk Silahlı Kuvvetleri ile oturacağız,  konuşacağız. İhtiyaç nedir? Yaş sınırları ne olacak? Bunları belirledikten sonra  da bunun adımını atacağız. Yani gündemimizde var." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram namazını Marmara İlahiyat Camisi'nde  kıldıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kalıcı bir bedelli askerlik gelmesinin şansı  var mı? Böyle bir konu gündeminizde var mı? sorusu üzerine, kalıcı bedelli  askerliğin çok ayrı bir konu olduğunu ifade etti.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Kalıcı bir bedelli askerlikten öte, bir defa bedelli askerliğin  sınırı ne olacak, şartları ne olacak? Bu konuda tabii bunu belirleyecek olan bir  yerde de herhalde biz siviller olmaktan öte askeri erkan. Yani Genelkurmay.  Onlarla oturacağız, konuşacağız. Genelkurmay Başkanlığımız 'Bize şu kadar asker  gerekiyor' dediği zaman biz kalkıp da Genelkurmay'ın bu talebini bir kenara  koyamayız.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Türkiye'de şu anda zaten bizim Silahlı Kuvvetlerimiz ciddi oranda  profesyonel orduya geçmiş durumda, hala da devam ediyor. Ama şimdi bu bedelli  askerlikle ilgili de bir ihtiyacın olduğu ortada. Temennimiz o ki inşallah  seçimlerden sonra bunu Türk Silahlı Kuvvetleri ile oturacağız, konuşacağız.  İhtiyaç nedir? Yaş sınırları ne olacak? Bunları belirledikten sonra da bunun  adımını atacağız. Yani gündemimizde var."

Bu bayrama da tüm İslam dünyasının sıkıntılar içerisinde girdiğini  ifade eden Erdoğan, "Özellikle terörle bu noktada ayrışarak değil, terörün  içerisinde girdi. Bu süreç içerisinde biz umutlarımızı kaybetmiş değiliz.  Umutlarımızı tazeleyerek  giriyoruz. Biz biliyoruz ki bizim için her bayram bir  umuttur." diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23