• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan'a kafayı takan İsveç partisine muhteşem kapak!

Yeniakit Publisher
2019-05-24 07:10:00 - 2019-05-24 07:05:26
Erdoğan'a kafayı takan İsveç partisine muhteşem kapak!

Avrupa Parlamentosu için Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlığı ile oy toplayan Hristiyan Demokrat Partisi Genel Başkanı Busch'un makalesi sosyal medyada tepki topladı.

İsveç Hristiyan Demokrat PartisiGenel Başkanı Ebba Busch'un kaleme aldığı "Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan'ın olduğu Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne (AB) almayalım" başlıklı makale tepki çekti.

Avrupa Parlamentosu seçimleri için Türkiye karşıtlığı ile oy kazanmaya çalışan Busch'un, SVD gazetesinde yayımlanan makalesi sosyal medyada eleştirildi.

Bir sosyal medya kullanıcısı "Ama İsrail'i eleştirmeye gücünüz yetmiyor" derken, başka bir kullanıcı ise "Erdoğan sizin partinizin ismini bile bilmez, işinize bakın" mesajını paylaştı.

"Erdoğan'ı eleştirmek yerine kendi ülkenin sorunlarına odaklan"

Sosyal medya kullanıcıları, Busch'un başka ülkeleri eleştirmek yerine kendi ülkesinin sorunlarına odaklanması gerektiği görüşünü paylaştı.

Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB'ye değil, aksine Avrupa'nın Türkiye'ye ihtiyacı olduğu yorumunda bulunan kullanıcılar, 4 milyon Suriyelinin sınırda beklediğini ve Türkiye sayesinde Avrupa ülkelerinin rahat nefes aldığını ifade etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Avrupa, kendisine köle politikacılar istiyor"

"Jacques Radinson" isimli sosyal medya kullanıcısı, "Erdoğan, zamanında Türkiye'yi çok iyi yerlere getirdi. Bu nedenle Avrupa için popüler bir politikacı değil. Avrupa kendisine köle politikacılar istiyor." ifadelerini kullandı.

"Henrik Carlström" adlı kullanıcı, "Erdoğan'ı İsveç'in bir parçası olarak göstermek değil, nasıl popüler olduğunu anlamak zorundayız. (ABD Başkanı Donald) Trump ve (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin ile aynı. Ahlak polisi rolüne bürünerek kime nasıl yön vereceğimize karar vermek yerine diğer ülkelerin nasıl çalıştığını daha iyi anlamalıyız." yorumunda bulundu.

"AP'de nasıl bir politika izleyeceğinize odaklanın"

"Dainiel Siziranyl" adlı kullanıcı da Busch'a "Susun lütfen, Hristiyan Demokratların Avrupa Parlamentosunda nasıl bir politika izleyeceğine konsantre olun." paylaşımıyla tepki gösterdi.

"Erdoğan, dünyanın en iyi lideri"

"Daadir Likar" adlı kullanıcı, "Erdoğan, dünyanın en iyi lideri. Erdoğan'ın AB'ye ihtiyacı yok. AB'nin Erdoğan'a ihtiyacı var." değerlendirmesinde bulundu.

"Lütfen biraz televizyonları takip edin"

Türkiye'deki ekonomik gelişmelere dikkati çeken "Muath Abukhader" isimli kullanıcı, "Lütfen biraz televizyonları takip edin. AB'nin Erdoğan'a ihtiyacı var. Kendi ülkesini ekonomik anlamda büyüttü. Türkiye, Avrupa ülkeleri için ekonomik anlamda çok önemli bir hale geldi." yorumunu yaptı.

Muhteşem tokat: İsrail'i eleştirmeye hiç gücünüz yok! yüzlerce çocuk hapishanelerde!

İsrail'in hiç eleştirilmediğini ifade eden "Issam Maarouf" isimli kullanıcı, "İsrail'i eleştirmeye hiç gücünüz yok. Filistinlilere her gün yaptıkları ortada. 18 yaşın altındaki yüzlerce Filistinli çocuk, İsrail hapishanelerinde, buna yazacak bir şeyiniz yok mu? İkiyüzlülük." paylaşımıyla tepki gösterdi.

Bir kapak da İsveçli'den: Erdoğan sizin partinizin ismini dahi bilmez!

İsveçli kullanıcı Kjell-ake Wennström da "Erdoğan, sizin partinizin ismini dahi bilmez. Siz İsveç'teki sorunlarla ilgilenin." ifadelerini kullandı.

"Erdoğan sadece Türkiye'nin değil, Müslüman aleminin de lideri"

Erdoğan'ın dünya lideri olduğunu belirten başka bir kullanıcı da "Erdoğan, sadece Türkiye'nin lideri değil, bütün Müslüman aleminin de lideri. Müslüman alemi onun yaptıklarını biliyor." yorumunda bulundu.

Türk halkına ve Erdoğan'a dua

Türk halkı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dua eden "Ayan Muhammed" isimli kullanıcı, "Allah Erdoğan ve Türk halkını korusun. Erdoğan sadece Türkiye'nin lideri değil, birçok yardıma muhtaç ülkenin insanına yardım eden bir ülkenin lideri." yorumunu yaptı.

KAYNAK: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23