• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan tereddüt etmedi! 21 Temmuz'da Yunanistan ile savaştan dönüldü

Yeniakit Publisher
2020-08-02 10:23:00 - 2020-08-02 10:34:56
Erdoğan tereddüt etmedi! 21 Temmuz'da Yunanistan ile savaştan dönüldü

Avrupa'nın desteğini arkasına alan Yunanistan, 21 Temmuz'da Türkiye ile savaşın eşiğinden döndü. Kardak krizinden daha ciddi bir durum olarak nitelenen restleşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan tereddüt etmedi. Yunan Başbakanı korktu, kriz Almanya'nın araya girmesi ile çözüldü.

Oruç Reis'in Meis Adası'nın 180 kilometre açıklarında yaptığı keşif, Yunanistan'ı delirtti. Araştırma gemisi hareketine başlayınca Yunan jetleri havalandı. Türk F16'ları da tam 2.5 saat Meis üzerinde uçtu. Normalde 3-5 dakika süren uçuşların bu kadar uzaması adalarda yaşayanların da dikkatinden kaçmadı. Sözcü'nün iddiasına göre Alman basınına konuşan Meis Adası Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Achladiotis, “Böyle bir şey hiç görmedik. Bu uçuşlar hep bir kaç dakikada biterdi” dedi.

Türk savaş gemileri bölgeye hareket etti

Olaylarda gerilimin yükselmesi üzerine Yunan donanması harekete geçti. Salamis Deniz Üssü'nden yola çıkan Yunan savaş gemileri Doğu Ege'ye yola çıktı. Türkiye, en sert cevabı verdi. Aksaz'dan 18 savaş gemisi Meis'e hareket etti. Türkiye, uluslararası hukuka göre de haklıydı, çünkü Adalar'ın münhasır ekonomik bölgeleri yoktu.

Yunanistan başbakanı paniğe kapıldı

Yunanistan Başbakanı Miçotakis korku içinde Almanya Başbakanı Angela Merkel'i aradı. Merkel, Erdoğan'ı aradı ve “diplomasiye şans verilmesini” rica etti. Sıcak çatışmaya dakikalar kala harekât durduruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı İbrahim Kalın, Merkel'in Dış Politika Danışmanı Jan Hecker, Yunanistan Başbakanlık Diplomasi Bölümü Başkanı Eleni Sourani bir kez buluştu. Diplomatik çözüm için tekrar görüşme kararı alındı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Alper

Yav he he

Lafi sozu birakin artik, Mucahit Erbakan ve Ecevit'in herseyi goze alarak Kibris'i Anavatan yaptigi gibi gidin siz de basta Esek Adasi, isgal edilmis 18 Adayi geri alin!

Yoksa size ancak Kadir Inanir. TC'nin inanirligina da zarar veriyorsunuz!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23