• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan "sınıfının en üstü olacak" demişti: İşte düşmanı korkutan özellikleri!

Yeniakit Publisher
2020-02-29 18:11:00 - 2020-02-29 18:26:38
Erdoğan "sınıfının en üstü olacak" demişti: İşte düşmanı korkutan özellikleri!

Milletvekilleriyle buluşmasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, katil Esed rejimine nefes aldırmayan SİHA'lara dikkat çekti. Erdoğan, SİHA'ların en gelişmişi olan Akıncı TİHA'nın yolda olduğunu söyledi. Erdoğan, "Akıncı'yı inşallah yapıyoruz, test uçuşları yapıldı. Seri üretim için hazırlıklar devam ediyor" dedi. Türkiye'ye savunma sanayisinde büyük mesafe aldıracak olan Akıncı TİHA sınıfının en üstünü olacak. İşte yerli ve milli özellikleri ile dikkat çeken Akıncı TİHA ile ilgili merak edilenler...

Baykar tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen, Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından aktif olarak kullanılan, Ukrayna ve Katar'a da ihraç edilen Bayraktar TB2 Silahlı İnsansız Hava Aracı'ndan daha uzun ve daha geniş olan Bayraktar Akıncı TİHA stratejik görevler icra edecek.

24 saat havada kalabilen ve 40 bin fit servis tavanına sahip olan Bayraktar Akıncı, 400 kilogram dahili ve 950 kilogram harici olmak üzere toplam 1350 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesiyle ön plana çıkıyor.

5,5 ton kalkış ağırlığı bulunan Bayraktar Akıncı TİHA, 2 adet 450 beygir gücünde turboprop motor ile gökyüzüne yükseliyor. Bayraktar Akıncı TİHA aynı zamanda 2x750 beygir ve 2x200 beygir güç üreten motorlar için de farklı konfigürasyonlarla da uçabilecek şekilde tasarlandı.

Kendine özgü bükümlü kanat yapısıyla 20 metre kanat açıklığına sahip olan hava aracı platformu, tam otomatik uçuş kontrol ve 3 yedekli otopilot sistemi sayesinde yüksek uçuş güvenliği de sağlayacak.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Faydalı yük kapasitesi sayesinde taşıyacağı milli mühimmatlarla görev icra edebilecek olan Bayraktar Akıncı, seyir füzesi atabilme yeteneğiyle büyük bir güç çarpanı olacak.

Bayraktar Akıncı TİHA, TÜBİTAK SAGE ve ROKETSAN tarafından üretilen milli mühimmatlar MAM-L, MAM-C, Cirit, L-UMTAS, Bozok, MK-81, MK-82, MK-83, Kanatlı Güdüm Kiti-MK-82, Gökdoğan, Bozdoğan, SOM füzelerini kullanabilecek.

F-16'ların icra ettiği bazı görevleri de gerçekleştirecek olan Bayraktar Akıncı TİHA, burun kısmında bulunacak milli üretim AESA radarı ile yüksek durumsal farkındalığa sahip olacak olacak.

Kanat altında taşıyacağı yerli ve milli hava-hava mühimmatlarıyla harekat icra edebilecek.

Bünyesinde EO/IR kamera, ASELSAN tarafından milli olarak üretilen AESA radarı, görüş hattı ötesi (uydu) bağlantı ve elektronik destek sistemleri gibi kritik yükler taşıyacak olan hava aracı, gelişmiş yapay zeka özelliklerine de sahip olacak.

Ayrıca bulundurduğu 3 adet yapay zeka bilgisayarı vasıtasıyla sensörlerden ve uçak üzerinde bulunan kameralardan aldığı verileri kaydederek bilgi toplayabilecek.

Hiçbir dış sensöre veya Küresel Konumlama Sistemi'ne ihtiyaç duymadan hava aracının yatış, dikilme ve yönelme açılarını tespit edebilecek olan bu yapay zeka sistemi, coğrafi bilgileri kullanarak çevresel farkındalık sağlayacak.

Gelişmiş yapay zeka sistemi elde ettiği verileri işleyerek karar verme özelliğine sahip olacak. İnsan gözüyle tespit edilemeyen kara hedeflerini tespit edebilecek olan yapay zeka sistemi, Bayraktar Akıncı'nın daha etkin kullanımını sağlayacak.

Milli olarak geliştirilen AESA radar ile yüksek durumsal farkındalık ile görev icra edebilecek olan Bayraktar Akıncı TİHA, Sentetik Açıklıklı Radar (SAR) ile elektro optik sistemlerin görüntü almakta zorlandığı kötü hava koşullarında dahi görüntü alarak kullanıcıya aktarabilecek.

Meteoroloji radarı ve çok amaçlı hava radarını bünyesinde barındıracak olan hava aracı platformu bu kabiliyetleriyle sınıfında lider olacak.

SİHA'lar rejimin kabusu oldu

TSK, SİHA'larla rejimin kabusu oldu. 2100'den fazla rejim askeri SİHA'lardaki yerli ve milli füze ile yok edilirken, hava savunma sistemlerine karşı da büyük başarı sağlandı. Akıncı'nın envantere katılması ile Türkiye'nin hava gücü daha da artacak.

Yerli ve milli insansız denizaltı da geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli ve milli üretim ile her alanda gelişme sağlanacağını vurgulayarak, "Bize vermedikleri, engel oldukları ne varsa kendimiz yapacağız. İnsansız denizaltı üzerinde de çalışıyoruz" dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Cem Ada

Gene kıskandırdık dünyayı.

ümit

Nediyim yapandan emeği geçenlerden Allah razı olsun daha iyilerini yapmak ilkleri yapmak nasip olsun
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23