• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan Merkel'le görüştü! Avrupa'ya Doğu Akdeniz çağrısı

Yeniakit Publisher
2020-09-16 19:38:00 -
Erdoğan Merkel'le görüştü! Avrupa'ya Doğu Akdeniz çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile video konferans yöntemiyle görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Avrupa devletlerinin Doğu Akdeniz meselesinde adil ve tutarlı olmaları gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile video konferans yoluyla görüştü. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan görüşmeyle ilgili yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan'la gerilime neden olan Doğu Akdeniz konusunda yapıcı ve hakkaniyetli bir yaklaşım olduğu sürece anlaşmazlıkların müzakere ve uzlaşmayla çözülebileceğini iletti.

Avrupa'ya çağrı

Görüşmede, Avrupa ülkelerine Doğu Akdeniz konusunda adil ve tutarlı olmaları gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz'deki haklarımız konusunda sonuna kadar kararlı ve aktif politika yürütüleceğini yineledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkel ile yaptığı görüşmeye, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da katıldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yayınlanırsa

Hadi canım. Kabul edelim. Ilk gerilimi bizim iktidar başlattı. Ayasofya ve Libya anlaşması sadece Yunan'ı değil hekesi kızdırdı. 

imanlı vatandaş

Vatanını ,milletini ,dinini ve mukaddesatını canı kadar seven biri olarak derim ki sayın RTE yanlış yapıyorsunuz,diplomasi tarafınız çoooook zayıf.Önceleri esip gürlersiniz sonra çıkıp alttan alırsınız.Bu da bizi dünyada yalnız bırakıyor 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23