• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erbakan'dan Temel Karamollaoğlu'na 'falaka' cevabı!

Yeniakit Publisher
2021-11-28 17:42:00 - 2021-11-29 00:39:24

Armağan Çağlayan'ın Youtube programına katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun 2018'deki "falaka" çıkışına ilk defa cevap verdi.

 Yeniakit.com.tr 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın parti kurma çalışmaları esnasında, "Erbakan hocamız hayatta olsaydı, falakaya yatırırdı." çıkışı yapmıştı. Karamollaoğlu'nun sözlerine cevap veren Erbakan, "Bence bu şartlarda, Erbakan Hoca, falakaya yatırmazdı ama kendilerine kızardı. Onlara tepki gösterirdi. Çünkü Milli Görüş'ün en temel prensiplerini onlar ihlal etti." dedi.

'Erbakan Hoca çok nezaketliydi'

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Armağan Çağlayan'a konuk oldu. Çağlayan, Fatih Erbakan'a, Temel Karamollaoğlu'nun 2018'deki "falaka" çıkışını sordu. Cevabına, "Biz bu konuda hiç konuşmadık." diye başlayan Fatih Erbakan, merhum babası Necmettin Erbakan'ı şöyle anlattı:

"Erbakan Hoca'nın zaten falakaya yatırmak gibi bir adeti hiçbir zaman olmadı. Çok nezaketliydi. Hatta Türkiye'nin şartlarına, siyasi ortamına göre biraz fazla bile nezaketli, affedici bir insandı. Allah rahmet eylesin."

Milli Görüş'ün prensiplerini anlattı!

Milli Görüş prensiplerine değinen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı, "Erbakan Hoca'nın tepki göstereceği iş, Milli Görüş prensiplerine aykırı hareket etmek. Bir defa Milli Görüş prensiplerinde, partiye gelip, 'ben de Milli Görüş'e hizmet etmek istiyorum' diyen hiçbir insanı, yıldızımız barışmasa da dışarıya atmak diye bir şey yok. Bu Milli Görüş'ün en temel prensiplerinden bir tanesi. Çünkü biz işimizi ibadet olarak yapıyoruz diyoruz." dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

'Tüm bunların yapılması Milli Görüş'ün prensiplerine aykırı'

Temel Karamollaoğlu yönetimindeki Saadet Partisi'nin, Milli Görüş'ün en temel prensiplerini hiçe saydığını belirten Erbakan, şöyle konuştu:

"Saadet Partisi'ndeki çekirdek Genel Merkez kadrosu, maalesef, Erbakan Hoca'nın vefatından itibaren birçok il ve ilçe başkanlığı üyelerini partinin dışına itti. Bu arkadaşlarımızın suçu da Fatih Erbakan'ı davet edip, konferans verdirmekti. Kırşehir İl Başkanımız, Erbakan Hoca'yı anma programı yapmış. Fatih Erbakan'ı davet etmiş. 'Bundan dolayı sizi atıyoruz.' dediler. Bursa'nın Yenişehir ilçesinde bir gecede 400 parti üyesini, üyelikten silip dışarı atttılar. Suçları ne? Fatih Erbakan'ı davet etmişler. İşte tüm bunların yapılması Milli Görüş'ün prensiplerine aykırı. İnsani bir tavır değil."

'Çalışmamıza müsaade etmediler'

"Biz zaten o zaman özel bir mualeme istemediğimizi söyledik. Her parti üyesinin, her Milli Görüşçünün sahip olduğu temel haklar, bizde de olsun istedik. Teşkilatımız bizi davet ederek, 'Bize katkı sağlayın' diyor. Biz de onlara destek vermek için kabul ettik. Ancak buna bile müsaade etmediler."

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu kadar üyenin haksızlık yapılarak üyeliklerinin silinmesi, Erbakan Hoca'nın en çok kızacağı şey olurdu. Bence bu durumda, Erbakan Hoca, falakaya yatırmazdı ama kendilerine kızardı. Onlara tepki gösterirdi."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yurt

Sözde Saadet partisi ,İslam ve Türkiye düşmanı partiyle ittifak yapıyot sonra ben milli görüşçüyüm diyor.

deniz HAN

FATİH ERBAKAN GÜZEL YANIT VERMİŞ
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23