• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Engelliler'den basketbol gösterisi

Yeniakit Publisher
2014-12-04 22:07:00 -
‘Engelliler'den basketbol gösterisi

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve ilçe protokolü 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde TÜREV Spor Engelli Basketbol Takımı ile aynı sahada buluştu.

Küçükçekmece Belediyesi’nin Türkiye’nin ilk engelsiz AVM’si olma özelliğine sahip Armoni Park AVM’de 3 Aralık Engelliler Günü’ne özel gerçekleştirdiği etkinlikte, TÜREV Spor Engelli Basketbol Takımı ile Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Mustafa Korkut ve Armani Park Genel Müdürü Fethi Başuslu maç yaptı.

‘ENGELSİZ KÜÇÜKÇEKMECE İÇİN ÇALIŞIYORUZ’



Programda söz alan Temel Karadeniz, emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bizler farkındalık oluşturmak için buradayız. Onların engellerini aslında bizler oluşturuyoruz. İmkan sağlandığı zaman neler yapabileceklerini bugün burada gördük. Bizler Küçükçekmece Belediyesi olarak ilçemizi elimizden geldiği kadar engelsiz bir yer haline getirmeye çalışıyoruz. Umarım bu etkinlikte dikkat çeker ve amacına ulaşır”dedi.

‘TEKERLEKLİ SANDALYE VE TOPU AYNI ANDA İDARE ETMEK ZOR’

Konuşmasında ilk defa tekerlekli sandalyeye oturduğunu da aktaran Karadeniz, “Temsili de olsa tekerlekli sandalyeye oturunca insan bunu ne kadar zor bir şey olduğunun farkına varıyor. Hem sandalyeye sahip çıkıp hem de topu idare etmek gerçekten de zor. Bu nedenle kendimizi onların yerine koyup duyarlı davranmalıyız” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

‘KİMSEDEN YARDIM ALMADAN HAREKET EDEBİLMELİLER’

Programda konuşan Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya da Türkiye’nin İlk Yeşil Sertifikalı Kamu Binası olma özelliğini taşıyan Küçükçekmece Belediye Binası’na dikkat çekerek, “Her türlü engellinin rahatça ulaşabileceği kolay erişilebilir bir bina. Bu nedenle de Küçükçekmece Belediyesi’ni tebrik ediyorum. Unutmayalım ya engel sizsiniz ya da engelsizsiniz. Engellilere yardım elini uzatmak gerçekten çok duyarlı bir davranış ancak bizim onları tek başlarına kimseden yardım almadan hareket edecek hale getirmemiz gerekiyor” dedi.

‘İMKAN VERİLİRSE HER ENGEL AŞILABİLİR’

TÜREV Spor Engelli Basketbol Takımı oyuncusu Cemal Özçelik de böyle bir maçla Dünya Engelliler Günü’nde eğer imkan verilirse her engelin aşılabileceğini göstermek istediklerini dile getirdi. Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e de desteklerinden dolayı teşekkür eden Özçelik, “Engellilerin de basket oynayabileceğini göstermek amacımız aynı zamanda. Evden çıkmayan engelliler bu spora başlamalı mutlaka. Bu maçı özellikle Küçükçekmece’de yapmak istedik. Çünkü Temel Başkanımız engellilere karşı gerçekten çok duyarlı. Tabi ki engelsiz bir AVM olması da bizleri çok mutlu etti” dedi.

TEKERLEKLİ SANDALYEDE BASKET MAÇI

Protokol üyelerinin tekerlekli sandalyelere oturarak atış yaptıkları etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Basket atarak sayı kazanan yetkililer vatandaşlardan büyük alkış aldı. Engelli vatandaşlar ile ilçe yönetimini bir araya getirmeyi amaçlayan programa birçok Küçükçekmeceli engelli vatandaş da katıldı. Protokol üyelerinin basket atışlarının ardından TÜREV Spor Engelli Basketbol Takımı da bir gösteri maçı yaptı.Program sonunda Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, engelli sporculara teşekkür ederek hediye verirken, protokol üyelerine de plaket takdim edildi. TÜREV Engelliler Spor Kulübü, Ağustos ayında engellileri spor yapmaya teşvik etmek ve tekerlekli sandalye Basketbolu’nu daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla kuruldu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23