• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

En yetkili isim koronavirüs salgınının durdurmanın yolunu açıkladı

Yeniakit Publisher
2020-03-25 18:30:00 - 2020-03-26 00:28:24
En yetkili isim koronavirüs salgınının durdurmanın yolunu açıkladı

Dünya Sağlık Örgütü Direktörü'nün kıdemli danışmanı Dr. Bruce Aylward, koronavirüsü bitirmenin iki yolunu açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü Direktörü'nün kıdemli danışmanı Dr. Bruce Aylward, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının durdurulabilmesi için bütün vakaların test ile tespit edilmesi ve hızlıca izole edilmesi gerektiğini ifade etti.

Aylward, "Eğer bütün vakaları tespit edemeden sokağa çıkma yasağı gibi büyük önlemler alırsanız, ayağınızı her frenden çektiğinizde salgın dalgalar halinde gelebilir" dedi ve salgının geleceğinin "virüse verilecek karşılığa bağlı" olduğunu ifade etti.

Yeni tip Koronavirüs'le mücadelede en yüksek yetkili isimlerden olan Dr. Aylward, TIME'a verdiği röportajda, ABD ve çoğu batı Avrupa ülkesinin salgının erken aşamalarında olduğunu ifade etti. Tecrübeli doktor, bu ülkelerde virüsün gündelik hayatı "ellerinden gelen her şeyi yaparlarsa 2 ay", diğer şartlarda da 3 ay boyunca etkileyeceğini öngördüğünü dile getirdi. Aylward, çoğu batı ülkesinin "ellerinden gelen her şeyi" yapmadığını ve "Gerçekten herkese test yapabilir miyiz?" diye sorduğunu ifade etti.

"Bu zaman kazandırıyor"

Tecrübeli doktor, sokağa çıkma yasağı ve sınırlandırmaların zaman kazandırdığını ancak salgını durdurmadığını dile getirdi.

Aylward, "İzolasyon kararı alan bir ülkenin ilk önceliği ne olmalı?" sorusuna yanıt olarak, "Test, test, test, test, test. Herkese test değil ama tüm şüphelilere test. Sonra doğrulanan vakaları izole et" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Çocuk felci ve Ebola gibi birçok salgınla mücadeleye liderlik eden isimlerden olan Aylward, "Sonunda insalık bir virüse karşı daha zafer kazanacak, bu konuda hiçbir şüphe yok. Asıl soru bu noktaya gelene kadar zararı azaltmak için almamız gereken önlemleri ne kadar hızlı alacağımız. O zaman kadar tedavi yolları ve aşılar da bulunacak" diye konuştu.

"İtalya, Japonya'dan sonra dünyanın en yaşlı ülkesi"

İtalya'daki vaka ve ölüm sayısının çok olmasına da değinen Aylward, ülkenin yaş ortalamasına dikkat çekti; "İtalya, Japonya'dan sonra dünyanın en yaşlı ülkesi, insanlar bunu unutuyor" Aylward, İtalya'daki durumların "gençlerin dokunulmaz olmadığını da gösterdiğini" ifade etti. Doktor, 20'li, 30'lu ve 40'lı yaşlarında olup yoğun bakıma kaldırılan insanlar olduğunu ifade etti.

Aylward, dünyadaki her ülkenin virüse açık olduğunu, ancak düşük gelirli ülkelerin sağlık sistemleri daha zayıf olduğu için salgının bu ülkelerde "korkunç" sonuçları olabileceğini de ifade etti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Tr.

Dünya Sağlık ..... Örgütü....Arkasındaki güçleri araştırın....

Seyfullah

Hadi Len oradan ..... Koronavirüs Çin’de ilk çıktığı zaman tehlikenin o kadar da büyütülmemesi gerektiğini söylüyordunuz. Size kim inanır ki
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23