• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Emniyet ortaya çıkardı! DEAŞ gençleri böyle kandırdı

Yeniakit Publisher
2020-01-10 07:13:00 -
Emniyet ortaya çıkardı! DEAŞ gençleri böyle kandırdı

Emniyetin titiz çalışması terör örgütü DAEŞ’in gençleri nasıl kandırdığını ortaya çıkardı. Örgüt üyelerinin, medrese adı altındaki hücre evlerinde ailelerinden aldıkları küçük çocukların beyinlerini yıkadıkları ve örgüte kattıkları belirlendi.

Konya Emniyet Müdürlüğü, terör örgütü DEAŞ’a büyük darbe vurdu. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na elektronik posta yoluyla ‘kentte DEAŞ’a militan kazandıran yapılanmanın olduğu’ ihbarı geldi. İhbar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında DEAŞ adına Konya’da faaliyet gösteren teröristlerle ile çatışma bölgelerindeki teröristler arasında yazışmalar olduğu tespit edildi. Bu yazışmalardan yola çıkan polis, 18 adrese operasyon düzenledi ve 9 şüpheliyi yakaladı.

Bilgiler risale ile

Yeni Şafak’ın elde ettiği bilgilere göre, örgüt üyelerinin yazışmaları ‘Risale’ olarak kodladığı ve ‘Risale’lerin genel olarak 2014-2016 yılları arasını kapsadığı tespit edildi. Konya’daki örgüt üyelerinin, elektronik posta yoluyla iletişim kurduğu çatışma bölgelerindeki teröristlere eleman kazandırma, para, malzeme ve eylem planı için yer, keşif bilgileri aktardığı öğrenildi.

Sözde eğitim kurumları

Elektronik postalarda yapılan detaylı incelemede ise farklı ilçelerde tespit edilen 9 ayrı evde ilk ve ortaokul çağlarındaki çocukların örgüte alındığı belirlendi. Çocukları ailelerinden alan örgüt üyelerinin medrese adı altındaki hücre evlerinde küçük çocukların beyinlerini yıkadıkları ortaya çıktı.

6 yılda 300 kişi

Aynı evlerde dini sohbet adı altında insanları kendilerine yakınlaştırıp örgüt ideolojisine yönelik eğitim ve sohbetler düzenlendiği de saptandı. Burada sohbete gelenlerden örgüte para toplandığı da belirlendi. Konya’dan 2014 yılından bu yana DEAŞ’a 300 kişi devşirildiği de ifade edildi.

YPG/PKK yine saldı

Terör örgütü YPG/PKK, Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke ilinde, hapishanelerde tuttuğu 40 DEAŞ’lı teröristi salıverdi. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, YPG/PKK, Haseke’deki hapishanelerden 40 DEAŞ’lıyı, bölgedeki Arap aşiretlerinin kefil olmasının ardından, serbest bıraktı. YPG/PKK, Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’nı başlatması üzerine, yüzlerce DEAŞ’lı teröristi ve ailesini serbest bırakmış veya kaçmalarına göz yummuştu. Örgüt, bu şekilde ABD ve diğer Batı ülkelerine, Türkiye’nin operasyonlarını durdurmasını sağlamaları için şantaj yapmaya çalışmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

derin analiz

Çok dikkat çekici bilgiler; - fetö pisliği risale kelimesini kullandı - sapık iskender evrenesoğlu risale kelimesini kullandı - şimdi de deaş risale kelimesini kullanmış sanki insanların bilinçaltında risale kelimesine tepki oluşmasını istiyorlar!! Cumhuriyetin ilk yıllarından beri - chp zihniyeti eliyle - 30 yıl hapis ve sürgün hayatı yaşayan bediüzzaman hazretlerini toplumdan dışlayan adeta gözönünde bulunmasını istemeyen güçler ile bunlar aynı mı yada aynı gücün uzantıları mı?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23