• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Emekli Tümgeneral gündemi sarsacak detayı açıkladı! Öyle şeyler söyledi ki 'İyi ki F-35 almadık' diyeceksiniz

Yeniakit Publisher
2019-12-02 19:28:00 -
Emekli Tümgeneral gündemi sarsacak detayı açıkladı! Öyle şeyler söyledi ki 'İyi ki F-35 almadık' diyeceksiniz

Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş'ın F-35'ler konusunda verdiği bilgiler gündeme bomba gibi düştü. Karataş, F-35'lerde yer alan ALIS yazılımının Türkiye'nin başına dert açabileceğini belirterek, "Bu sistemden bizi çıkartırlarsa çıkarsınlar" dedi.

Türkiye'nin üretim ortağı olduğu F-35 projesinden çıkarılması gündemdeki yerini koruyor. Parasını ödediğimiz 4 adet F-35 uçağı da Amerika'da kalırken, bunların akıbeti henüz bilinmiyor. Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş'ın verdiği teknik bilgiler ise "İyi ki F-35 almamış" dedirdetecek cinsten...

Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, Babala Tv'de F-35 konusuna ilişkin çok önemli bilgiler verdi.

Karataş, F-35'leri aldığımız takdirde ülkeyi ABD'ye teslim etmiş olacağımızı belirterek, "F-35 uçak projesi, küresel sermayenin küresel silah gücü projesidir ve Amerika'nın saadet zinciridir. Yunanistan, ABD'nin bizle yaşadığı krizi fırsat bilerek F-35 almak istedi. Yunanistan'a tavsiyem şudur, F-35 alsınlar. Değil Avrupa Birliği, kendilerine Atlantis'te bile yer bulamazlar. Batarlar giderler. O yüzden şiddetle tavsiye ediyorum. Biz bu uçak konusunda egemenlik konusunda değerlendiriyoruz. F-35'lerin 'Otonom Lojistik Sistemi' konusunda bize sıkıntı çıkaracağını söylemiştik. Bu durum uluslararası arenada gündeme geldi. Bir diğer sıkıntı yanı ALIS sistemi, ABD burada kendi yazılımını kullanıyor. Bu konuda İsrail ALIS Sistemi yerine kendi sistemini kullanıyor. Bu tür yazılım içerisinde çalışırsanız, hacklenmeye ve bilgilerinizin çalınmasıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu sisteme girersek tamamıyla hava sistemimizi ABD'ye teslim etmiş oluyoruz. Yani ileride kafa kafaya bir durum oluşursa, siyasi arenada kriz yaşarsak bunlar bizi uçurmazlar. O yüzden sistemden çıkartırlarsa çıkarsınlar" dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

enes

Duyduğum kadarıyla bu uçağı uçurmak için bir kod varmış bilgisayarına giriliyor ve uçak çalışıyormuş sıkıntı olan ise bizim o bilgisayara girme yetkimiz yokmuş.

akitokuru

F-35 ABD7NATOYA BAĞIMLILIK PROJESİDİR, bundan tazminatımızı alıp kurtulmak İSTİKLAL İMİZİN GEREĞİDİR
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23