• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Elma sirkesi nasıl yapılır? Sirkenin kullanım alanları nelerdir?

Yeniakit Publisher
2019-09-27 08:14:00 -
Elma sirkesi nasıl yapılır? Sirkenin kullanım alanları nelerdir?

Evlerde gerek temizlik gerek yemekler için kullanılan, sade tüketildiğinde birçok faydası bulunan sirkenin, doğal tüketilmesi yararlıdır. Evde çok basit bir şekilde kendi sirkenizi yapmanız mümkün. Peki ama sirke nasıl yapılır? Sirke yapmanın incelikleri nelerdir? İşte detaylar...

Evlerde gerek temizlik gerek yemekler için kullanılan, sade tüketildiğinde birçok faydası bulunan sirkenin, doğal tüketilmesi yararlıdır. Evde çok basit bir şekilde kendi sirkenizi yapmanız mümkün. Peki ama sirke nasıl yapılır? Sirke yapmanın incelikleri nelerdir? İşte detaylar...

Her derde deva olan sirkenin yapımı oldukça kolay. Evde yapıp tükettiğiniz her gıda, satın aldığınızdan kat be kat iyi ve faydalı olduğuna emin olabilirsiniz. Bu nedenle faydasını beklediğiniz ürünleri evde yapmanız daha yararlı. Özellikle fermente edilen gıdalar -yoğurt, turşu ve sirke- evde yapılınca etkilerini gösteren ürünlerdir.

Üstelik her türlü meyveden sirke yapabilmek mümkün. Verilen tarifin miktarlarını azaltarak her meyveden sirke yapabilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 kilo elma
  • 3 litre su
  • 1 su bardağı doğal sirke
  • 2 yemek kaşığı bal
  • bir fiske tuz

 - Eğer sirkeniz yok ve ilk kez sirke mayalıyorsanız; 1 çay bardağı nohut ve 2 yemek kaşığı balı karıştırarak da yapabilirsiniz. 

Yapılışı

Meyveleri iyice yıkayıp temizledikten sonra 4 - 5 parçaya bölün.

Plastik olmayan bir kap içerisine yerleştirerek üzerine suyu ve balı dökün.

En son sirkeyi ve tuzu ekledikten sonra ağzını tülbent gibi bir malzemeyle, hava alabileceği şekilde kapatın. 

Karanlık bir alanda, 20 gün boyunca sadece birer kere olacak şekilde karıştırın. Elmalar yere doğru inmeye başlayacaktır.

20 gün dolduktan sonra, 20 gün de ağzı kapalı bir halde hiçbir şekilde dokunmadan bekletin.

Son olarak içerisinde oluşan sirke anasını ayırıp, süzerek cam şişelerde saklayın.

Sirkenin kullanım alanları nelerdir?

  • Sirkenin temizleyici özelliği sayesinde her temizlikte kullanabilirsiniz. Etkisini artırmak içinde karbonatla kullanmalısınız.
  • Yemeklerden önce ve sonra içildiğinde kilo kontrolü ve hazımsızlık sorunlarına yardımcı olacağı için kullanılabilir.
  • Cilde ve saça oldukça etkisi vardır. Ph dengesini sağladığı için fazla yağı alarak nem kazandırır. Bu nedenle saç ve yüz yıkamak oldukça faydalıdır.
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23