• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

El açması gözleme nasıl yapılır?

Tam kıvamında hamuru ve iç harcıyla herksin beğenebileceği bir gözleme tarifini derledik. Peki ama gözleme nasıl yapılır? El açması gözleme nasıl yapılır? El açması gözlemenin püf noktaları...

2019-12-03 12:25:00 -
El açması gözleme nasıl yapılır?

Tam kıvamında hamuru ve iç harcıyla herksin beğenebileceği bir gözleme tarifini derledik. Peki ama gözleme nasıl yapılır? El açması gözleme nasıl yapılır? El açması gözlemenin püf noktaları...

Dillere destan bir gözleme yaçmak istiyorsanız el açması hamurlarla bu mümkün. Dilediğiniz iç harç ile yapabileceğiniz enfes bir hamurun tam tarifini sizlere sunuyoruz.

Hamuru için:

  • yarım yemek kaşığıkuru maya
  • 3/4 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

İçi için:

  • 200 gram lor peyniri
  • yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • maydanoz
  • tuz, pulbiber

Öncelikle ılık su ve kuru mayayı karıştırdıktan sonra geniş bir karıştırma kabına alın. Mayanın aktive olması için kısa bir süre bekletin.

Ardından tuz ve azar azar eklediğiniz un ilavesiyle hamuru toparlanana kadar yoğurun.

Oluşan yumuşak kıvamlı hamuru, üzerini nemli bir bezle örttükten sonra oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin.

İç harcı hazırlamak için; maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Rendelenmiş kaşar peyniri, lor peyniri, doğranmış maydanoz, tuz ve kırmızı pul biberle karıştırın.

Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp unlanmış bir mutfak tezgahı üzerinde oklava yardımıyla incecik açın.

Açtığınız hamurların yarısına hazırladığınız peynirli iç harçtan yayın. Ortadan ikiye "D" şeklinde katladığınız hamurlara son şeklini verin.

Tavada altı ve üstü kızarana akdar pişirin ve dilerseniz yağlayarak servis edin.

Şimdiden afiyet olsun...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23