• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ekrem’in beceriksizliği vatandaşı çileden çıkardı

Yeniakit Publisher
2023-06-05 09:57:00 -
Ekrem’in beceriksizliği vatandaşı çileden çıkardı

Göreve gelir gelmez liyakatli kadroları işten çıkarıp yandaşlar doldurarak belediyeyi İstanbulluya hizmet edemez hale getiren CHP’nin ‘beceriksiz’ lakaplı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, vatandaşı isyan ettirdi. Sultangazi’de yıkılan üst geçidi üç ay içerisinde yaptıracağı sözünü veren İmamoğlu’na vatandaş, “Yapamıyorsan bırak biz yapalım” sözleriyle tepki gösterdi.

Haber Merkezi

İstanbul Sultangazi’de 3 ay önce bir hafriyat kamyonunun çarptığı üst geçit zarar görmüş, T4 Topkapı-Mescid-i Selam Tramvay Hattı 50. Yıl Baştabya İstasyonu kapatılarak yapılan detaylı incelemenin ardından üst geçidin yıkılarak yenilenmesine karar verilmişti.

Konu ile ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Tonguç Çoban, yıkım çalışmasının başlatılarak yeni üst geçidin 90 gün süre içerisinde tamamlanarak vatandaşların hizmetine açılacağı duyurulmuştu. Ancak aradan geçen yaklaşık 3 ay süreye rağmen çalışmaların daha başında olunduğu, köprünün yalnızca ayaklarının yerine konulduğu görülürken bölge esnafı ve vatandaşlar İBB başkanı Ekrem İmamoğlu’na tepki gösterdi.

Valiye seslendiler: El atın

Selami Yavuz isimli vatandaş “Sultangazi 50. yıl mahallesi sakinleri olarak B caddesi üzerinde bulunan bu yaya üst geçidinin ve tramvay hattının yaklaşık 3 ay önce ilgili belediye yetkilileri gelip açıklama yaptılar dediler ki 3 ay içerisinde biz bu mağduriyeti gidereceğiz 2 aydan fazla oldu halen durum içler acısı. Yapan yok ilgilenen yok. Buradaki bütün insanlar perişan hem esnafı ile hem oturanları ile. Bize bunu niye reva görüyorlar. Sayın valime de buradan sesleniyorum. Mülki amir olarak siz en üst makamdasınız sizden ricamız buradaki ilgililerin bir hizmet yapmadıkları zaman bunu çözme noktasında bizlere siz yardımcı olun. Bizi bu sıkıntı ve çileden kurtarın istediğimiz hizmet bizim şu bu mevzumuz yok teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Yapamıyorsanız bırakın babamızın hayrına biz yaptıralım

Bölgede esnaflık yapan Osman Görgülü “1. aydan bu yana hemen hemen bu köprü bu kadar mı zor bir insan istese yemin ederim 1 haftada yapar yapmıyorlarsa bıraksınlar bu esnaflara bu mahalle biz kendi aramızda yaparız ya. Bu işi beceremiyorlarsa biz kendi yaparız belediye veya herhangi bir şirkete gerek yok. Anamız ağladı 5 personelime 3 aydır ben cebimden yevmiyelerini veriyorum. Benim bu zararımı kim karşılayacak İmamoğlu’mu karşılayacak. Ayıptır bu işi yapıyorlarsa yapsınlar yapamıyorlarsa bıraksınlar ki yapanlar gelsin yapsın. Onca esnafın hakkını kim ödeyecek kardeşim ya. Burası normal bir cadde idi caddeyi öldürdüler ara sokak gibi oldu. Vallahi bıraksınlar biz esnaflar kendi aramızda toplar babamızın hayrına yaparız. Kepengi vurup gideceğiz az kaldı” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Aramızda para toplar yaptırırız

Bir başka esnaf Mehmet Emin Sucu ise “Yaklaşık 3 ay oldu bu üst geçidin bitmesi lazımdı 3 ay süre verdiler halen bir şey yok. Yani yapmıyorlarsa söylesinler biz kendimiz halk olarak aramızda yaparız. Geçen gün belediye başkanımız geldi buraya o da söyledi eğer yapmıyorlarsa söylesin biz yapalım. Esnaf olarak kan ağlıyoruz” dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mine Sultan

Pazar çok pahalı diyen hanıma imamoğlu soruyor. Kim yapıyor diye. Belediye diyen kadın gibisiniz. Liderlerinizi ilâhlaştırmayın. Istanbul hayatın ve geçimin zor olduğu yer. Insanlar olayları daha net gördüğü için olmasın.

Mine

Son seçime bakarsak İstanbul da o kadar Erdoğan düşmanı var ki aç da kalsa çamur da olsa sanırım yine memnunuz diyecek çoğunlukla gözüküyor
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23