• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

EGM’den vatandaşa kritik uyarı: Emniyet müdürü sizi arayıp kişisel bilgi istemez! Sakın tuzağa düşmeyin

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
EGM’den vatandaşa kritik uyarı: Emniyet müdürü sizi arayıp kişisel bilgi istemez! Sakın tuzağa düşmeyin

Emniyet Genel Müdürlüğünden (EGM) vatandaşlara kritik bir uyarı daha geldi. EGM'den yapılan açıklamada, aranan bazı vatandaşlara Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş'ın adının kullanarak kişisel verilerinin istendiği belirtilerek bu tuzağa düşülmemesi uyarısı yaptı.

Son dönemde resmi kurum ve yöneticilerinin isimleri kullanılarak yapılan dolandırıcılığa karşı EGM’den kritik bir uyarı daha geldi.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), son günlerde bazı şahısların, Emniyet Genel Müdürü Demirtaş'ın adını kullanarak ve kendisine ait olmayan mail adreslerinden çeşitli bilgiler paylaşarak, vatandaşlardan kişisel verilerini talep ettiğine yönelik bildirimler alındığı belirtildi.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapma gereği duyulduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için kendilerinden istenilen kişisel veri veya diğer taleplere ilişkin içeriklere itibar etmemeleri, bu ve benzeri şüpheli bir durum ile karşılaşmaları durumunda, derhal güvenlik birimlerine bilgi vermeleri gerekmektedir."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23