• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Edirnekapı Şehitliği'ne ziyaretçi yoğunluğu

Yeniakit Publisher
2018-08-20 13:35:00 -
Edirnekapı Şehitliği'ne ziyaretçi yoğunluğu

Şehit aileleri ve yakınları Kurban Bayramı arifesinde Edirnekapı Şehitliğini ziyaret etti.

Edirnekapı Şehitliği'ne gelen şehit aileleri ve yakınları, arife gününden geldikleri şehitlikte önce mezarları temizledi. Şehit yakını ve aileler, mezarların bakımlarını yaptıktan sonra çiçekleri suladı.  Mezar başlarında Kuranı Kerim okuyan şehit aileleri ve yakınları bayram öncesi bir arife gününü daha buruk geçirmenin üzüntüsünü yaşadı. Polis şehitliğinde ise polisler, ziyaretçilere lokum ikram etti. Ayrıca polisler, şehit meslektaşlarının mezarlarını hem temizledi hem de suladı. 

18-08/20/e.jpg

ŞEHİT ANNESİ: SEVEREK ŞEHİT OLDU 

Şehitliğe gelenlar arasında 2008 yılında Bingöl'de şehit olan Jandarma Er Serkan Özbakır'ın annesi Devlet Özbakır ve kardeşleri de vardı. Oğlunun mezarı başında gözyaşı döken anne Özbakır, üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen oğlunun acısının dinmediğini 
söyleyerek, "Oğlum çatışmada şehit oldu. İlk gecesinde şehit oldu. Komutanı operasyona çıkmamasını söylemişti. Ama oğlum bilerek ve severek şehit oldu. Allah anneleri ağlatmasın. Devletimize zeval vermesin" dedi.

"VATAN SAĞOLSUN" 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Polis şehitliğinde yatan kuzeni Ersoy Karacaoğlan'ın mezarını ziyaret eden Cengiz Karacaoğlan ise "Amcamınoğlunu lanetlenmiş PKK yüzünden şehit verdik. O günden bugüne acısı yüreğimizde. Terörle mücadelede sonuna kadar devam edilmeli. Teröristlerin sonu gelene kadar durmak yok. 25 yaşında şehit oldu ama acısı hiçbir zaman yüreğimizden gitmiyor. Vatan sağ olsun" diye konuştu.  

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23