Düzce depremi dünyanın gündeminde
Merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan, 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Uluslararası medya kuruluşları, sarsıntıyı son dakika notuyla okurlarıyla paylaştı.
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan, 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Uluslararası medya kuruluşları, sarsıntıyı son dakika notuyla okurlarıyla paylaştı.
ABD basınından The Hill, "Türkiye'nin kuzeybatısında 5.9 büyüklüğünde deprem paniğe neden oldu." dedi. Depremin merkez üssünün Gölyaka olduğu, onlarca artçı sarsıntı yaşandığı belirtilerek, kentin geçmişte de sarsıntılarla karşılaştığı hatırlatıldı. Aynı haberde, "Yetkililer, 1999 depremlerinin ardından bölgedeki binaların yaklaşık yüzde 80'inin yeniden inşa edildiğini veya güçlendirildiğini, bunun da hasarı en aza indirmeye yardımcı olduğunu söyledi. Türkiye, büyük fay hatlarının üzerinde yer alıyor." tespitleri paylaşıldı.
Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi'nin verilerine işaret eden ve depremi 6 şiddeti olarak açıklayan Reuters, "Türkiye'nin batısında deprem meydana geldi." dedi. Depremin 2 kilometre derinlikte kaydedildiği, önemli bir hasarın yaşanmadığı aktarıldı. AFAD'ın ise depremi 5.9 olarak duyurduğu belirtilirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Gölyaka çevresindeki köylerde kontrollerimizi neredeyse tamamladık. Bildirilen ciddi bir hasar yok." şeklindeki açıklamaları paylaşıldı. Söz konusu depremin, İstanbul ve başkent Ankara'da da hissedildiği ayrıntısına yer verildi.
WhatsApp İhbar Hattı
+90 (553) 313 94 23