• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dünyaya duyurdular: Koronavirüse yönelik geliştirildi

Yeniakit Publisher
2020-03-31 12:41:00 -
Dünyaya duyurdular: Koronavirüse yönelik geliştirildi

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu, ölümcül sonuçlar doğuran koronavirüse yönelik yüksek hassasiyetli test geliştirildiğini duyurdu.

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu'nun (Rospotrebnadzor) Merkezi Epidemioloji Araştırma Enstitüsü'nden bilim insanları, koronavirüsü teşhis etmeye yönelik, yanlışlıkla sonucu pozitif göstermeyen, yüksek hassasiyetli yeni bir test geliştirdi.

Rospotrebnadzor'un açıklamasına göre, Rus bilim insanları Kovid-19 virüsü teşhisi için yanlış pozitif reaksiyon vermeyen yüksek hassasiyetli test geliştirdi. Test kiti klinik denemeleri başarıyla geçti ve 25 Mart’ta Rusya’da kullanılmak üzere tescil edildi.

Yeni test duyarlılık ve özgüllük bakımından tüm modern gereksinimlere uygun ve aynı anda sadece Kovid-19'u tespit etmekle kalmıyor, MERS-Cov gibi benzer virüslerden de ayırt edilmesini sağlıyor.

Daha önce Novosibirsk'te çok yüksek hassasiyetli bir test kiti tescil edilmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

recai

bu günlerde internette dolaşan bir video var..Mümine bir zat rüyasındaa peygamber efendimiz (sav) i rüyasında görür ve peygamberimiz ona koronavirisün çaresinin SUMAK olduğunu söyler ve bunu yaymasını buyurur.bir bardak suyun içine bir miktar sumak atılıp, karıştırılarak sabah-akşam içilecek..inanırsınız inanmazsınız orasını bilmem...ama video özetle böyle..

Fatih Çolak

Rusya bayağa para sıkıntısı çekiyor galiba. Sürekli "Bir şeyler buldum" deyip satmaya çalışıyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23