• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dualar mazlum coğrafyalara

Yeniakit Publisher
2017-09-02 07:01:00 - 2017-09-02 08:09:41
Dualar mazlum coğrafyalara

Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar, Kurban Bayramı’na girmenin sevincini yaşadı. Milyonlar hep birlikte bayram namazında kıyama dururken; dualar Arakan, Filistin, Suriye, Doğu Türkistan, Yemen, Mısır başta olmak üzere diğer mazlum İslam coğrafyalarına gitti.

HABER MERKEZİ

Dünyanın dört bir yanında Müslümanlar Kurban Bayramı’nı eda etmenin sevincini yaşadı. Milyonlarca mü’min, sabahın erken saatlerinde bayram namazı için camilere akın etti. Bir yandan hacı adayları Kâbe’de hacı olmanın mutluluğunu yaşarken diğer yandan Ümmet-i Muhammed de yönünü kıbleye çevirerek kıyama durdu. Namaz sonrası verilen hutbelerde barış ve birlik mesajları verildi. Vaaz sonrası eller semaya açılarak dünyanın çeşitli bölgelerinde sıkıntı yaşayan, gözyaşı döken ve Kurban Bayramı coşkusunu yaşayamayan Müslümanlar ve tüm İslam alemi için dua edildi.

MESCİD-İ AKSA’YA KOŞTULAR

Siyonist İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’da onbinlerce Müslüman bayram namazını birlikte kıldı. Yatsı namazından itibaren Mescid-i Aksa’ya gelen Filistinlilerin sayısı sabah namazında binlere ulaştı. Ayrıca işgal altındaki Doğu Kudüs’ten de Mescid-i Aksa’ya gelmek isteyen Filistinliler, yollarda uzun kuyruklar oluşturdu. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve teşrik tekbirleriyle bayram namazına kadar Mescid-i Aksa’da bekleyen on binlerce Müslüman, bayram hutbesinin ardından binlikte dua etti.

SURİYE’DE BURUK BAYRAM
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İç savaşın 6. yılında olduğu Suriye’de, çeşitli kentlerde muhaliflerin kontrolünde yer alan bölgelerdeki halk, Kurban Bayramı namazını kılmak için camileri doldurdu. Namazın ardından bayramlaşan Suriyeliler kaybettikleri yakınlarının mezarlarını ziyaret etti. Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler de, Kurban Bayramı’nı ülkelerinden uzakta karşılamanın burukluğunu yaşadı. 

AVRUPA’DA BÜYÜK RAĞBET

Başta Türki Cumhuriyetler, Endonezya, Malezya, Hindistan, Pakistan ve İran gibi kalabalık ülkelerde milyonlar bayram coşkusunu aynı anda yaşamanın heyecanını yaşarken, Avustralya’dan Amerika’ya, Afrika’dan Avrupa’ya mü’minler aynı duygularla bayrama girdiler. Almanya’nın Köln kentinde Müslümanlar iş günü olmasına rağmen, Ramazan’da açılan Diyanet’in Merkez Camii’ne akın etti. İsveç’in başkenti Stockholm’de de mü’minler, Fittja Ulu Camii’nde toplanarak bayram namazını kıldılar ve Müslümanlar için dua ettiler.

Camiler doldu taştı statta bayram namazı!

Rusya’nın başkenti Moskova’da yüzbinlerce Müslüman sokaklarda bayram namazını kılarken, Saint Petersburg kentindeki Kuarter Camii’ne gelen cemaat de dışarıya böyle taştı (solda). Afrika’nın kalabalık ülkesi Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’daki Müslümanlar ise, Kurban Bayramı namazını Addis Ababa Stadyumu ve çevresindeki alanda kıldı.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23