Dr. Kasapoğlu'ndan polen alerjisi olanlara uyarı! "Sabah saatlerinde dikkatli olunmalı"
Baharın gelmesi ile birlikte çiçek açan ağaçlar polenlerini doğaya bırakırken, polen alerjisi olanlar için de kabus günleri başladı. Bahar alerjisi olanlar için uyarılarda bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ergün Kasapoğlu, "Sabahın erken saatlerinde yaptığınız aktiviteleri en aza indirin. Çünkü polen yayılımı en çok sabahın ilk saatlerinde olur." dedi.
Taha Emre Özdemir Ankara
Kış mevsiminin geride kalması ile bahar güzel yüzünü gösterirken, alerjileri olanlar için ise zor günler başladı. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ergün Kasapoğlu, bahar alerjisine karşı alınması gereken önlemleri anlattı.
Dr. Kasapoğlu bahar mevsiminde pencereleri açmak yerine klimanın çalıştırılmasını önerirken şunları söyledi:
"Klimalar havadaki polen parçacıklarını filtreler buna karşın pencereleri açarsanız polen çiçekleri içeri girebilir. Tabii klima filtrelerinizi de düzenli olarak temizlemelisiniz."
"Cilt ve saçlardan poleni akıtmak için eve girer girmez duş alınmalı." diyen Dr. Kasapoğlu, "Polen sebebi ile oluşacak alerjinin ciddiyetini azaltmak için dışarı çıkmadan önce göz damlası, burun spreyi ve alerji ilaçları kullanılmalı." ifadelerini kullandı.
Bahar alerjisine sahip kişilerin acil durumlar için mutlaka ilaç taşıması gerektiğini hatırlatan Dr. Kasapoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
"Çimlerin içinde yürürken daima ayakkabılar daima giyilmiş olmalı. Bahar aylarında dışarı çıkılırken vücut mümkün olduğunca kapalı tutulmalı."
