• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Dövizi bırakıyoruz, darbe vuracağız' diyen ülke geri adım attı: Doları bırakamayız

Yeniakit Publisher
2023-03-31 14:23:00 -
'Dövizi bırakıyoruz, darbe vuracağız' diyen ülke geri adım attı: Doları bırakamayız

Doları bırakmak için çeşitli adımlara imza atan Rusya pes etti. Birçok ülkenin yaptırımlarına maruz kalan Rusya, dövizdeki açığı kapatmak amacıyla altın, yuan, dolar ve euro stokladığı öğrenildi.

Rusya merkez bankası, yaptırımlar nedeniyle dolardaki açıklığı kapatmak için altın, yuan ve döviz stokladığını açıkladı.

Rusya Merkez Bankası, 2014'ten beri Batı yaptırımlarına ve döviz rezervlerinde gelecekteki kısıtlamalara karşı bir önlem olarak ek fonları güçlendirdiğini açıkladı.

Rezervlerinin bir kısmını nakit olarak altın, Çin yuanı ve dövize aktaran banka, yıllık raporunda "artan jeopolitik risklere karşı düşman ülkeler tarafından bloke edilemeyecek varlıklara yatırımlar artırıldı" bilgisini verdi.

Raporda, biriken fon miktarını belirtmeden, merkez bankasının "lojistik yeteneklerle sınırlı hacimlerde" milyarlarca ithal doları saklamayı başardığı belirtildi. Rusya Merkez Bankası'nın kasalarında dolar ve külçe altın cinsinden alternatif rezervler de stoklandı.

Banka, "Bu güvenlik yastığı, alternatif rezervler şeklinde oluşturuldu. Daha az sıvı ve günlük yaşamda kullanışlı, ancak zorlu bir jeopolitik senaryo karşısında daha güvenilir" dedi.

Dolar itirafı: Bırakmak imkansız

Rusya, Merkez Bankası, dolar ve euro cinsinden rezervlerin terk edilmesinin imkansız olduğunu, çünkü bu para birimlerinin yerel finans sektörünün yanı sıra uluslararası ticarette de yerleşimlerde kullanıldığını belirtirken "Bu nedenle, döviz rezervlerinin yapısının vatandaşların ve işletmelerin ihtiyaçlarını dikkate alması gerekiyordu" dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Raif efendi

Dolar 3,5 liraydı hiç unutmam dolarları bozdurma kampanyası yaptılar.Biz de uyduk Hayatimin en buyuk yanlışıydi.kurt kışı atlatir ama yediği ayazı unutmazmış.

Baydın Putin

Arkadaşlar bu danışıklı bir dövüş önceden dünyayı 100 yıldır perde arkasından yöneten bu hırsızlar. Bunu özellikle yaptırîyorlarki bu kağıt para çözüm değil makitsiz topluma geçelim bu kağıt parayı kaldırıldıralım elektronik para sistemine geçelim diye.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23