• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Donald Trump, Hafter ile görüştü!

Yeniakit Publisher
2019-04-19 19:05:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Donald Trump, Hafter ile görüştü!

Beyaz Saray, ABD Başkanı Trump'ın, Libya'nın  doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter ile telefon görüşmesi  gerçekleştirdiğini ve ikilinin, Libya'nın istikrarlı demokratik siyasal sisteme  geçişini ele aldığını açıkladı.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, "Başkan Donald J. Trump, 15  Nisan 2019'da devam eden terörle mücadele çabalarını ve Libya'da barış ve  istikrarı elde etme gereğini ele almak üzere Mareşal Halife Hafter ile görüştü." ifadesine yer verildi.

Hafter'in Trablus'a yönelik saldırısına değinilmeyen açıklamada,  "Başkan, Mareşal Hafter'in terörle mücadeledeki rolünü ve Libya'nın petrol  kaynaklarını korumadaki rolünü takdir etti ve ikili, Libya'nın istikrarlı bir  demokratik siyasal sisteme geçişi için ortak bir vizyonu ele aldı."  değerlendirmesinde bulunuldu.

Libya'daki gelişmeler

Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Hafter, başkent  Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine Ulusal  Mutabakat Hükümeti birlikleri de "Burkan el-Gadab" operasyonunu başlatmıştı.

DSÖ Libya Misyonu, General Halife Hafter'in 4 Nisan'da başkent  Trablus'a yönelik saldırı emriyle patlak veren çatışmalarda bugüne kadar 213  kişinin öldüğünü ve 1009 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı  Fayiz es-Serrac, Uluslararası Ceza Mahkemesinden (UCM), General Halife Hafter'i  işlediği savaş suçları nedeniyle yargılamasını talep etmişti.

Afrika'nın en büyük petrol rezervlerine sahip ülkesi Libya, Muammer  Kaddafi'nin devrildiği 2011'den bu yana uluslararası ve bölgesel güçlerin açıktan  ya da perde arkasından desteğini alan siyasi gruplarla silahlı uzantılarının  mücadelesine sahne oluyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23