• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dokunulmazlık korkusu saran Figen Yüksekdağ: Bu ülkeyi böldürtmeyiz!

Yeniakit Publisher
2016-04-13 11:07:00 - 2016-04-13 12:00:05
Dokunulmazlık korkusu saran Figen Yüksekdağ: Bu ülkeyi böldürtmeyiz!

Son imzayı Başbakan Davutoğlu'nun attığı ve TBMM'ye gelen dokunulmazlık teklifi HDP'lileri terletiyor. Selahattin Demirtaş'ın ardından Figen Yüksekdağ da dokunulmazlık korkusuyla bir milliyetçi edasıyla konuştu: Bu vatanı böldürtmeyiz!

AK Parti, dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik anayasa değişiklik teklifini Meclis Başkanlığı'na sunmasıyla HDP çark etmeye başladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün AK Parti grup toplantısında dokunulmazlıkların Bakanlar Kurulu'nda imzalandığını ve en kısa zamanda Meclis'e geleceğini duyurmuştu.

DOKUNULMAZLIKLAR MECLİS'E SUNULDU

Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili muhalefetle ile yapılan görüşmelerden sonuç alamayan AK Parti, dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili kendi anayasa değişiklik teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu.

AK PARTİ 316 İMZAYI VERDİ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Teklifte AK Partili 316 milletvekilinin imzası bulunuyor.

HDP'LİLER TEK TEK ÇARK ETMEYE BAŞLADI

Hükümet, dokunulmazlıklar konusunda ciddiyetini korudukça hendek siyasetinin baş aktörü olan HDP'liler önceki açıklamalarına taban tabana zıt açıklamalar yapmaya başladı.

İLK ÇARK DEMİRTAŞ'TAN

HDP lideri Selahattin Demirtaş dün Almanya'da yaptığı konuşmasında "Hendek siyaseti yanlıştı" dedi ve PKK'nın terör eylemlerinin HDP'nin siyaset alanını daralttığını öne sürdü.


YÜKSEKDAĞ: BU VATANI BÖLDÜRTMEYECEĞİZ

Aynı şekilde Figen Yüksekdağ da 'bölünmeyi' savunanlar kendi partisinden değilmiş gibi "Bu vatanı böldürmeyeceğiz" dedi.

YÜKSEKDAĞ'IN YENİ DOSYALARI DA GELDİ

Aralarında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın da olduğu bazı HDP milletvekillerine ait 5 dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığına sunuldu.

AK Parti, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişiklik teklifini sunarken, Meclise yeni dosyalar gelmeye devam ediyor.

Yüksekdağ'ın yanı sıra HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk, HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer ve HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan'ın Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkereleri, Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna sevk edildi.

Bu dosyalarla birlikte Meclise gelen dokunulmazlık dosyası sayısı 567'ye ulaştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23