• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Doktor aynı, rapor farklı

Yeniakit Publisher
2018-03-03 10:59:00 - 2018-03-03 11:02:21
Doktor aynı, rapor farklı

Filistinli Ahmet Dejani’nin Üsküdar Marmaray İstasyonu’nda iki polis tarafından darp edilmesinde yeni gelişme... Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne getirilen Dejani’ye Doktor Mehmet Yıldırım önce “darp yoktur” raporu verdi. Olayın savcılığa intikal etmesinin ardından ise Yıldırım bu kez “darp var” raporu düzenledi!

Filistinli Ahmad Dejani’nin polisler tarafından darp edilmesi skandalında yeni bir gelişme yaşandı. Üsküdar Marmara İstasyonu’nda görevli Ahmet Çopur ve Gökhan Balcı isimli iki polis memuru tarafından darp edilmesine ilişkin raporun doktor tarafından örtbas edildiği ortaya çıktı. Olayın gerçekleştiği 22 Şubatta, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne polisler eşliğinde getirilen Dejani’ye, Doktor Mehmet Yıldırım tarafından “Darp yoktur” raporu verdiği öğrenildi. Skandalın ayın gün savcılığa intikal etmesinin akabinde ise söz konusu doktor tarafından bu defa da darp gördüğüne dair rapor düzenlendiği bildirildi. Konu hakkında aradığımız Haydarpaşa Numune Hastanesi’nden ismini vermek istemeyen bir yetkili ise raporların kendilerine ait olduğunu kabul etti. Doktorun tavrına yönelik ise herhangi bir açıklama yapmadı.

ÖNCE DARP YOK, SONRA VAR DEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde insan hakları noktasında çağ atlayan Türkiye’nin siciline yakışmayan darp olayında skandallar silsilesinin ardı arkası kesilmiyor. Marmaray istasyonunun girişinde görevli polis memurları tarafından darp edilen ve ırkçı sözlere maruz kalan Dejani’nin, şiddet gördüğüne dair raporun Haydarpaşa Numune Doktoru Mehmet Yıldırım tarafından sümen altı edilmesi şok etkisi oluşturdu. Olayın yaşandığı gün polisler eşliğinde Haydarpaşa Numune’ye getirilen Dejani’ye acil servis doktoru Yıldırım tarafından, “Darp yoktur” raporu düzenlendi. Olayın aynı gün İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na intikal etmesinin akabinde Savcı Gökhan Karakayalı’nın tekrar rapor istemesi skandalı ifşa etti. Aynı gün içerisinde söz konusu hastaneye tekrar giden Dejani’ye aynı doktor bu defa darp gördüğüne dair rapor verdi. Skandalların odağındaki doktor hakkında görüştüğümüz hastaneden ismini vermek istemeyen bir yetkili ise raporların kendilerine ait olduğunu kabul etti. Doktorun tavrına yönelik ise herhangi bir açıklama yapmadı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANDI”

Esas görevi hastanın hakkını savunmak olan bir doktorun kendi yeminini çiğneyen davranışlarda bulunması ise büyük tepki çekti. Dejani’nin avukatı Burak Uğurlu, “Hekimler mesleklerini yürütürken, sadece hasta ve yakınlarına değil aynı zamanda adli ve idari birimlere karşı da sorumludurlar. Hayati konularda acil ve doğru karar vermek, hızlı hareket etmek zorunda olan hekim, adli ve idari sorunlara yol açmamak için mesleki yükümlülüğünün yanında, yasal ve etik düzenlemeleri de göz önüne alarak sorumluluk ve yetkilerini bilerek uygun bir prosedür içinde hareket etmek zorundadır” dedi. Doktorun suç işlediğini kaydeden Uğurlu, şunları dile getirdi: “Dejani’nin olayında doktorun ilgilenmemesi, görevi kötüye kullanma suçunu oluşturur. Bu suç da TCK’da düzenlenmiştir. Kanun maddesi lafzında; ‘Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında, görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir menfaat sağlayan kamu görevlisi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır’ hükmü belirtilmiştir.”

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23