• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Doğum kasılmaları nasıl anlaşılır? Gerçek ve yalancı sancı nedir?

Yeniakit Publisher
2020-02-04 13:40:00 -
Doğum kasılmaları nasıl anlaşılır? Gerçek ve yalancı sancı nedir?

Doğum kasılmaları nasıl anlaşılır? Gerçek ve yalancı sancı nedir? Hamile kadınların doğum sürecine ilişkin akıllarında birçok soru oluşabiliyor. Özellikle arama motorlarından "doğum sancısı nasıl bir şey" şeklinde araştırmalar yapılıyor. Aslında bu gibi soruların sorulma sebebi doğumun yaklaştığı nasıl anlaşılır, anne doğum sancısı ve yalancı sancıyı nasıl anlar, bilmek içindir. Anne adayı bu konular hakkında detaylı bir şekilde bilgilendirilmelidir ki, doğum sancısı nasıl başlar belirtileri nelerdir, doğum sancısı şiddeti neye benzer, korkusuna kapılmasın. İşte gerçek ve yalancı doğum sancıları hakkında detaylı bilgiler...

Doğum kasılmaları nasıl anlaşılır? Gerçek ve yalancı sancı nedir? Hamile kadınların doğum sürecine ilişkin akıllarında birçok soru oluşabiliyor. Özellikle arama motorlarından "doğum sancısı nasıl bir şey" şeklinde araştırmalar yapılıyor. Aslında bu gibi soruların sorulma sebebi doğumun yaklaştığı nasıl anlaşılır, anne doğum sancısı ve yalancı sancıyı nasıl anlar, bilmek içindir. Anne adayı bu konular hakkında detaylı bir şekilde bilgilendirilmelidir ki, doğum sancısı nasıl başlar belirtileri nelerdir, doğum sancısı şiddeti neye benzer, korkusuna kapılmasın. İşte gerçek ve yalancı doğum sancıları hakkında detaylı bilgiler...

Gebelik süresince özellikle gebeliğin 22. Haftasından sonra kasılmaların başlaması normaldir. Bu kasılmalar, büyüyen rahimin kaslarının kasılmasıyla oluşur. Gebeliğin son haftalarına doğru artış gösterebilir.

Kasılmalar bazı gebelerde, adet sancısı gibi tarif edilirken kimisinde; bele vuran ağrı, kimisinde kasık ağrısı, kimisinde ise karnın sertleşmesi olarak tarif edilmektedir. Bazı durumlarda da kasılma meydana gelmeyebilir.

Yalancı sancı nasıl anlaşılır?

Yalancı sancıların tipik özelliği düzensiz olmalarıdır. Gerek şiddetleri, gerek sancı aralıkları birbirinden farklıdır. Sancı hisseden gebelerin yapması gereken şeylerden biri, sancı sıklığını takip etmektir. İstirahat haline geçmek, pozisyon değiştirmek, ılık duş almak, bol su içmek genellikle bu kasılmaların durmasını sağlayacaktır. 

Doğum zamanı gelmiş olan gebelerde, sancılar birden bire başlamaz. İlk başlarda uzun aralıklarla gelirken, giderek sıklaşmaya başlar. Sancılar geldiğinde genelde 1 dakika kadar sürer, karın sertleşir ve kasılmalar gebenin yüzünü ekşitecek kadar ağrılı olmaya başlar. İlk ağrı hissettiğinde hastaneye yatırılan gebelerde yatış süresi çok uzun olup ev konforu sağlanamadığı için gebeler huzursuz olurlar. Doğumun aktif olarak başladığı durumlarda kasılma sıklığı 3-5 dakikada bir gelecek şekilde sıklaşır. Bu durumda hastanede izlem altında kalmak düşünülebilir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23