• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Doğu Akdeniz’de tarihi itiraf: Türkiye ile mücadele edemeyiz! İşbirliği yapalım

Yeniakit Publisher
2020-01-20 18:07:00 -
Doğu Akdeniz’de tarihi itiraf: Türkiye ile mücadele edemeyiz! İşbirliği yapalım

Rum gazeteci Kristos Panayiotidis, Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilime ilişkin ülke yetkililerine flaş bir çağrıda bulundu. Panayiotidis, "Türkiye ile mücadele etmemiz mümkün değil" dedi.

Rum gazeteci Kristos Panayiotidis, Doğu Akdeniz'de Türkiye ile kavga etmek yerine, iş birliği yapmanın gerektiği belirterek, "Türkiye ile mücadele etmemiz mümkün değil" dedi.

Cyprus Mail gazetesinde "Türkiye, bizim inandığımız canavar mı?" başlıklı bir yazı yazan Rumların ünlü gazetecilerinden Panayiotides, "Türkiye ile coğrafi, ekonomik, nüfus, askeri ve diğer bütün verilere bakıldığında mücadele etmemiz mümkün değildir. Gelinen aşamada, Türkiye ile zıtlaşma, bu yönde politika gütme adayı uçurumdan aşağıya atmakla eş anlamlı olur" ifadelerini kullandı.

"Hayal kurmayın" tepkisi

"Türkiye'yi herhangi bir şekilde mağlup etmemiz veya geri çekilmeye zorlamamız olanak dışıdır" diyen Rum gazeteci, "Bunun hayalini kuran vatanseverler bir hayal aleminde yaşamaktadırlar ve bundan uyandıklarında çok geç olacak. Bizim Türkiye'yi Doğu Akdeniz'de hidrokarbon meselesinde önemli bir aktör olarak tanımamız gerekmektedir. Türkiye zaten bunu sağlamak için uğraşmaktadır" dedi.

Fatih Dönmez duyurmuştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, perşembe günü Yavuz sondaj gemisinin yeni sondaj görevi için Lefkoşa-1 hattına hareket edeceğini duyurmuştu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy de bugün yaptığı yazılı açıklamada, Yavuz sondaj gemisinin, cuma günü KKTC hükümetinin 2011'de Türkiye Petrollerine verdiği ruhsatlar çerçevesinde, üçüncü sondaj faaliyetini gerçekleştirmek üzere Ada'nın güneyindeki "G" ruhsat sahasına intikal ettiğini belirtmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Özkan

Sakın anlaşmayın !!

Ali

Türkiye gaspci bir ülke degildir. Fakat bizden gasp edilenlere artik müsaade etmiyecegiz. Ya oturup herkesin çıkarına bi anlaşma yapacaksınız yada seyredip neler yapacağımızı göreceksiniz. Geçmişte olduğu gibi hem savaş kazanıp hemde kafirin dediğini yapma dönemi bitti.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23