Diyadin’de Engelliler Haftasına özel buluşma
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Ağrı’nın Diyadin ilçesinde Engelliler Haftası kapsamında özel bir etkinlik düzenlendi. Diyadin Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri, Gazi İlkokulu’nu ziyaret ederek akranlarıyla birlikte zaman geçirdi.
Etkinlik kapsamında özel öğrenciler, ilkokul sıralarında arkadaşlarıyla birlikte oturdu, resimler çizdi, oyunlar oynadı ve neşeli anlar yaşadı. Öğrenciler arasında kurulan sıcak iletişim, hem kaynaşmayı hem de toplumsal farkındalığı artırmayı hedefledi.
Veliler, çocuklarının etkinlik boyunca yaşadığı mutluluğun kendilerini de duygulandırdığını belirterek, "Çocuklarımızın yüzündeki tebessüm her şeye değer" şeklinde konuştu.
Etkinlik, özel gereksinimli bireylerle toplum arasında daha güçlü bağlar kurulmasına katkı sunmayı amaçladı.