• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Devlet Su İşleri Müdürlüğü personel alımı

Yeniakit Publisher
2020-01-15 14:56:00 -
Devlet Su İşleri Müdürlüğü personel alımı

Devlet Su İşleri Müdürlüğü farklı şehirlerde görevlendirmek üzere mühendis alımı gerçekleştirecek. Pek çok iş arayan internette "DSİ açık iş ilanı" , "Devlet Su İşleri personel başvuru şartları" konularında araştırma yapıyor. İşte, Devlet Su İşleri Müdürlüğü personel alımı…

Devlet Su İşleri Müdürlüğü farklı şehirlerde görevlendirmek üzere mühendis alımı gerçekleştirecek. Pek çok iş arayan internette "DSİ açık iş ilanı" , "Devlet Su İşleri personel başvuru şartları" konularında araştırma yapıyor. İşte, Devlet Su İşleri Müdürlüğü personel alımı… 

Devlet Su İşleri (DSİ) personel alımı yapacağını duyurdu. Mühendis alım ilanı 8 Ocak'ta açıldı. İlana son başvuru ise 17 Ocak Cuma günü sona erecek. İşte, ilanın detayları.

Devlet Su İşleri Müdürlüğü personel alımı

Yayınlanan ilanda, “Kurumumuzun taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre istihdam edilmek üzere; İlanda il, unvan ve sayıları belirtilen toplam 35 (otuz beş) adet Mühendis kadrosuna, 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucunda KPSS P3 puan türünden asgari 70 puana sahip olanlar arasından, “07/11/2018 tarih ve 30588 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne İlk Defa Açıktan Atanacak Mühendis Personel Hakkında Sınav ve Atama Yönetmeliği” çerçevesinde 10 Şubat 2020 tarihinde yapılacak uygulamalı sınav neticesinde atama yapılacaktır” denildi.

Devlet Su İşleri Müdürlüğü personel alımı başvuru şartları nelerdir?

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

b) 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucunda KPSS P3 puan türünden asgari 70 puana sahip olmak.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

c) Yurdun her yerinde ve arazi şartlarında görev yapabilecek sağlık şartlarını taşımak.

Devlet Su İşleri Müdürlüğü personel alımı başvuruları nasıl yapılır?

Başvurular, elektronik ortamda http://personelalimi.dsi.gov.tr adresinde yer alan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Sınav Başvuru Formu’nun doldurulması suretiyle yapılacaktır. Uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylar başvuru formunu imzalı olarak Genel Müdürlüğe göndereceklerinden bir çıktı alınması zorunludur. Tercihte bir sınırlama olmayıp, her aday kendi branşındaki il sayısı kadar tercih yapabilecektir. Başvurular sadece elektronik ortamda yapılacağından şahsen veya posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Değerlendirmeler nasıl açıklanacak?

Başvuruda bulunan ve başvurusu kabul edilen adaylar arasından en yüksek KPSSP3 puanından başlamak üzere atama yapılacak kadro sayısının dört katı kadar aday (son sıradaki adayla eşit puan alanlar dâhil) uygulamalı sınava girmeye hak kazanacaktır.

DSİ personel sınavı hakkında

Uygulamalı sınava çağrılacak adayların; ad ve soyadları, sınav yeri, sınav tarihi ve saati ile ilgili bilgiler 22 Ocak 2020 tarihinde www.dsi.gov.tr adresinde ilan edilecektir. Ayrıca adaylara elektronik ortamda bildirimde bulunulacaktır.

GİRİŞ SINAVI İÇİN GEREKLİ BELGELER

Uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylar, başvuruda bulunurken çıktısını aldıkları Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Sınav Başvuru Formunu imzalı olarak aşağıdaki belgelerle birlikte en geç 31 Ocak 2020 tarihinde Genel Müdürlük Personel Dairesi Başkanlığı’nda olacak şekilde posta ile (iadeli taahhütlü olarak) gönderecek veya Genel Müdürlük Personel Dairesi Başkanlığı’na elden teslim edeceklerdir.

a) Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği (eğitimini yurtdışında tamamlamış olanlar için diploma denklik belgesinin aslı veya onaylı örneği),

b) 2018 yılı KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı,

c) Özgeçmiş,

d) Üç adet vesikalık fotoğraf.

Belgelerin posta ile gönderilmesi halinde, postadaki gecikmeler veya benzeri sebeplerle 31 Ocak 2020 tarihi mesai bitiminden sonra Genel Müdürlük kayıtlarına geçen başvurular dikkate alınmayacaktır.

Devlet Su İşleri Müdürlüğü personel alımı yapılacak branşlar

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23