Devlet erkanı Anıtkabir'de: Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri'ne bunları yazdı
29 Ekim dolayısıyla devlet erkanı Anıtkabir'de toplandı. Özel defteri imzalayan Başkan Erdoğan, "Bölgemizde sınırlar kan ve gözyaşıyla çizilmek isteniyor, vatanımızın bekasını korumak için her türlü tedbiri alıyoruz" dedi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin 101. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Başkan Tayyip Erdoğan, devlet erkânı ile birlikte 29 Ekim etkinlikleri kapsamında ilk olarak Anıtkabir'de düzenlenen törene katıldı.
Başkan Erdoğan'ın, Atatürk'ün mozolesine üzerinde ay yıldız bulunan çelengi bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Daha sonra Misak-ı Millî Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Başkan Erdoğan, deftere yazdığı metni okudu.
Başkan Erdoğan, özel deftere yazdığı metinde şu ifadeleri kullandı:
"Aziz Atatürk, bugün bize emanetiniz Cumhuriyet'in 101. yılına ulaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Tüm soydaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik ediyorum. Bölgemizde sınırlar kan ve gözyaşıyla çizilmek isteniyor, vatanımızın bekasını korumak için her türlü tedbiri alıyoruz. Ruhun şad olsun."