• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Denktaş paylaştı, KKTC'de olay oldu

Yeniakit Publisher
2019-05-18 20:08:00 -
Denktaş paylaştı, KKTC'de olay oldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) istifa eden Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ın, Lefkoşalı siyasetçi Çetin Sadeli'ye, 'Maliye Bakanlığı'nı devrettim' diye sosyal medya hesabından paylaşım yapması gündem oldu.

KKTC'de Ulusal Birlik Partisi ile Halkın Partisi arasındaki koalisyon görüşmelerine işaret eden Serdar Denktaş, "Aldığım duyumlara göre pazarlıkların biteceği yok. Kimsenin keyfini bekleyemem. Ben yokken bu işi layığıyla yapacak güvendiğim bir arkadaşa bakanlığı devrediyorum ve gaçıyorum Hayırlı olsun" dedi. Sadeli'nin makama oturmuş fotoğrafını da yayınlayan Denktaş, "Yeni bakan ilk açıklamasını yaparken" notunu düştü.

Sadeli de, "Bu işler çok uzadı. Serdar Bey ile konuştuk, beni yerine vekil bıraktı. Kamuoyuna duyurulur" yazdı.

Denktaş'ın paylaşımı KKTC medyasında geniş yer aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler de, Denktaş'ın iletisinin altına, "Geçen gün de ben devrettim görevi Çetin'e. Doymadı bakanlıklara" yorumu yaptı.

"Hepimiz yiyeceğiz" diye film çekmişti

Çetin Sadeli, Ada'nın önde gelen siyasi figürlerinden biri. Çetin Sadeli, KKTC’de ocak 2018'de yapılan parlamento seçiminde, bağımsız milletvekili adayı olmuştu. Sadeli, siyasi partilerin tümünü de yolsuzluk ve hırsızlıkla suçlayarak, seçim döneminde "Yiyenler gidecek, hepimiz yiyeceğiz" sloganıyla reklam filmi hazırlatmıştı. Seçimi kazanamayan Çetin Sadeli, 3 bin 200 oy almıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

KAYNAK: DHA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23