• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Demirtaş: Deveye benziyor

Yeniakit Publisher
2015-03-07 23:33:00 - 2015-03-07 23:38:20
Demirtaş: Deveye benziyor

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş İç Güvenlik Paketi'nin deveye benzediğini iddia ederek, "Neresini düzelteceğiz” dedi.

HDP lideri, Gezi kalkışmasında ölen Berkin Elvan nezdinde hayatını kaybeden tüm çocukları andığını söyleyerek, AK Parti döneminde yüzlerce çocuğun öldürüldüğünü, İç Güvenlik Paketi’yle bu sayının binleri bulacağını ileri sürdü.

Berkin’in hesabının hukuk çerçevesinde sorulacağını savunan Demirtaş iddialarını şöyle sürdürdü:

“Berkin gibi evlatlarımızın böyle aleni katliamlarını durdurmak için de bu ülkede hukuku, kurumsallaşmış bir demokrasiyi hakim kılmamız lazım. Bizim arkasına sığınacağımız kavram, intikam değil, hukuk çerçevesinde hesap sormak olmalıdır. Bu hesabı da Türkiye’nin ilericileri, demokratları sorabilir ancak.

DEVEYE BENZİYOR

Biz paket tümden geri çekilmedikçe orda bir değişiklik oldu falan demeyeceğiz. Geri çekilecek. Komisyona gelecek. Komisyonda dört grup oturup birlikte tartışırlar. Paketin pansumanla düzelecek bir tarafı yok. Paket deveye benziyor. Sormuşlar ya ‘Boynun neden eğri’, ona benziyor. Neresini düzelteceğiz bu paketin?”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23