• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Demirhindi şerbeti: Ihlamur ile 1 gecede hazır! Şerbeti kışın tükeniyor

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Demirhindi şerbeti: Ihlamur ile 1 gecede hazır! Şerbeti kışın tükeniyor

Demirhind güvendiğimiz aktarlardan kolaylıkla alabileceğimiz ürünlerden, Osmanlı padişahlarının da vazgeçilmezi olan Demirhindi Şerbeti, yeniden gündem oldu.

Demirhindi Şerbeti Malzemeleri

200 gr. demirhindi
2 litre su
2 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı bal
2-3 dal adaçayı
1 tutam ıhlamur
1 baş zencefil

Demirhindilerin kabuklarını ayıklayın. Ayıkladığınız demirhindileri tencereye alın.

Üzerine suyu koyun ve 1 gece bekletin.

Demirhindilerin üzerine karanfil, çubuk tarçın, ıhlamur, adaçayı, bal, zencefil ve toz şekeri ekleyerek kaynatın.

1 saat sonrasında kısık ateşte kaynattığınız şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Soğuyan şerbeti süzün ve buzdolabında soğutarak servis yapın.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23