• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Davutoğlu: Gerçek yüzleri ortaya çıktı

Yeniakit Publisher
2015-10-18 19:45:00 - 2015-10-18 19:56:34
Davutoğlu: Gerçek yüzleri ortaya çıktı

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Kocaeli mitinginde konuştu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "AK Parti var oldukça Allah'ın izniyle bu ülke, bu millet teröre boyun eğmeyecektir. Bu millete hizmet yolundan asla geri dönmeyeceğiz, bu ülkeye inancımızı asla yitirmeyeceğiz. Ne olursa olsun hedeflerimizi, ideallerimizi, istikametimizi asla kaybetmeyeceğiz" dedi. Davutoğlu, partisinin Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, "Emeğin, alın terinin, üretimin şehri" olarak nitelendirdiği Kocaelilileri ve ilçelerini selamladı.

DAVUTOĞLU VE MERKEL DOLMABAHÇE'DE GÖRÜŞTÜ

Kocaeli'nin kardeşlik, birlik şehri olduğunu anlatan Davutoğlu, Kocaelilerin ülkeye en zor dönemlerde inançlarıyla azimleriyle iradeleriyle çok yönlü katkıları olduğunu belirtti.

Dibe vurmuş bir ekonomik yapıyı ayağa kaldırma mücadelesinde Kocaelilerin desteği olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Kocaeli'nin üretime, yatırıma, istihdama ve ülkemizin dünyaya açılma arayışlarına verdiği büyük destek bu millet tarafından unutulmayacaktır" diye konuştu.


Vatandaşlardan "Esselamü aleyküm, aleykümselam" sloganları atılınca Davutoğlu, "78 milyon adına esselamü aleyküm" diye yanıt verdi.

Osmanlı'nın Asya doğrultusuna sefere çıktığında Gebze'den hareket ettiğini söyleyen Davutoğlu, milli iradeye, milli iradenin temsil ettiği demokrasiye sahip çıkmak için 1 Kasım'a doğru yeni bir yürüyüşe Gebze'den çıktıklarını kaydetti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Bugün 2023 hedeflerinden bahsedebiliyorsak en önemli güvencemiz sizlersiniz" diyen Davutoğlu, hep birlikte çalışarak Kocaeli'yi bir dünya şehri haline getireceklerini bildirdi.

Kalabalığın coşkusu üzerine Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"1 Kasım'ın neticesi bugünden belli oluyor. Kocaeli ilan ediyor. Sizlerin gayretleriyle Türkiye'yi daha güçlü, daha zengin, daha özgür, daha mutlu bir ülke yapacağız. Milletçe kurduğumuz gelecek hayallerinin elimizden alınmasına asla müsaade etmeyeceğiz. İşte bu inançla huzurunuzdayız."

Vatandaşların ömür boyu sürecek bir davanın aşkını temsil ettiğini dile getiren Davutoğlu, davanın ömür boyu sürecek bir şarkı olduğunu söyledi. Davutoğlu, bu sevdayı son nefeslerine kadar sürdüreceklerini ve bunun için yollarda olduklarını belirtti.

- TERÖR OLAYLARI

Terör olaylarına değinen Başbakan Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi:

"Hiçbir terör odağı, hiçbir terör ve hiçbir terörist faaliyet bizi milletimizden, milletimizle bir arada olmaktan ve milletimize hizmetten alıkoyamayacaktır. Biz de ölümüne kadar, son nefesimize kadar sizin için çalışacağız gençler. Son nefese kadar sizin için çalışacağız. AK Parti var oldukça Allah'ın izniyle bu ülke, bu millet teröre boyun eğmeyecektir. Bu millete hizmet yolundan asla geri dönmeyeceğiz, bu ülkeye inancımızı asla yitirmeyeceğiz. Ne olursa olsun hedeflerimizi, ideallerimizi, istikametimizi asla kaybetmeyeceğiz. Çünkü biz bu millete, bu ülkeye, bu vatana sevdalıyız."

Davutoğlu, her bir insanı, her bir canı kalpten gelen bir muhabbetle sevdiklerini vurguladı.

Bu milleti bir arada tutan, beraber tutan değerlerden asla vazgeçmeyeceklerine işaret eden Davutoğlu, "Aziz kardeşlerim, çok iyi biliyoruz, bugün oynanan bütün bu kirli oyunların ardında Türkiye'yi yolundan çevirmek, büyüme ve gelişme iradesini yok etmek var" ifadesini kullandı.

Terör odaklarının, ülkenin çocuklarının birbirine düşman olmasını, birbirleriyle kavga etmesini istediklerini söyleyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bunu neden istiyorlar biliyor musunuz, çünkü güçlü bir Türkiye işlerine gelmiyor. Eskiden istedikleri gibi at koşturdukları bir coğrafyada şimdi bir ülkenin çıkıp da yüzlerine karşı 'Siz haksızsınız' demesini kabul edemiyorlar. 'Biz mazlumların yanındayız' demesini kabul edemiyorlar. Onlar dünyanın en büyük havalimanını, dünyanın en büyük asma köprüsünü yapan, denizin içinden metro geçiren bir Türkiye'yi istemiyorlar, istemezler. Çünkü onlar güçlü bir Türkiye'nin dünyadaki adaletsiz düzene de bir çekidüzen vereceğini biliyorlar."

Başbakan Davutoğlu, bu doğrultuda Gezi Parkı odaklı eylemlerin, 17-25 Aralık operasyonları gibi oyunlarla AK Parti'yi indirmek istediklerini ifade etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23