• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dava adamı Emin Üstün ebediyete uğurlandı

Yeniakit Publisher
2019-12-28 17:08:00 - 2019-12-28 17:28:30
Dava adamı Emin Üstün ebediyete uğurlandı

Hayatını faizsiz ekonomi modeli geliştirmeye adayan Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, ikindi namazına müteakip Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Üstün, iş arkadaşıyla gittiği Ukrayna'da geçirdiği kalp krizi sonucu Hakk'a yürümüştü.

Onbinlerce kişiyi faize bulaşmadan ev sahibi yapan Emin Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi. Üstün, iş arkadaşıyla gittiği Ukrayna'da geçirdiği kalp krizi sonucu Hakk'a yürümüştü.

Üstün'ün cenaze törenine Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu ve Yeni Akit Gazetesi Müesese Müdürü Nuri Karahasanoğlu'nun yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve iş dünyasından bir çok isim katıldı. 

Faize bulaşmadan onbinlerce kişinin ev ve araba sahibi olmasını sağlayan ve Türkiye’nin kalkınması için olağanüstü bir mücadele gösteren Abdurrahman Emin Üsün'ün ani vefatı sevenlerini yasa boğdu. Ailesiyle birlikte milyonlarca kişinin hayalini gerçekleştiren Üstün, Anadolu insanının her zaman dualarında yer aldı.

Faizsiz ev alma sisteminin de mucidi olan Üstün, kendi alanında ilklere imza atmayı başardı. Hayırsever kişiliğiyle tanınan Üstün, Hakk’ın rızasını gözeterek, ihtiyaç sahiplerine her daim el uzattı. Aynı zamanda Türkiye’nin saygın işadamlarından biri olan Üstün’ün cenaze namazı Marmara İlahiyat Fakültesi Camii’nde ikindi namazına müteakiben kılındıktan sonra Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Milli duruştan vazgeçmedi

15 Temmuz’dan hemen sonra FETÖ’nün hain darbe girişimini kınayarak “Bu hain kalkışma siyasi liderimizin ve halkımızın sağlam duruşu ve demokrasiye inancıyla sonuçsuz bırakıldı. Bu darbe girişimine tek yürek olarak cevap vermemiz ve meydanlara çıkarak demokrasimize sahip çıkmamız, bir Türk vatandaşı olarak beni gururlandırmıştır. 15 Temmuz akşamı gördüğümüz gibi birlikte olduğumuz sürece bu ülkeye kimse zarar veremeyecektir. Gün artık birlik ve beraberlik günüdür. Ülkemizin yaşadığı bu günleri birlik ve beraberlik içinde atlatacağımızdan hiç şüphem yoktur. Ülkesini, bayrağını ve demokrasisini korumak için canını hiçe sayarak meydanları dolduran halkımızı yürekten tebrik ederim. Bu uğurda hayatını kaybederek şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” açıklamasında bulunmuştu. 

Son röportajını Akit’e vermişti

Yoksulun garibanın umut ışığı olan Emin Evim bir marka haline dönüştü. Türkiye’nin hemen hemen her ilinde 100’den fazla şube, 1400’den fazla çalışanla hizmet veren Eminevim, ev sahibi olmak isteyenlerin vazgeçilmez adresi olmuştu. Son röportajını Akit’e veren Üstün, duyarlı bir işadamı şuuruyla vatandaşlarımızı uyarırken devlete de çağrıda bulunmuştu. Üstün, “Bu iş güvene dayalı. Problem yaşamamak, mağdur olmamak için güçlü ve finansal manada kuvvetli kurumlara başvurulmalı. Yetkililerce de bu konuda gerekli adımlar atılmalı. Bir kanun taslağı hazırlanıp parlamentonun gündemine getirilmeli. Hatta ilgili bakanlık yönetmelikle bu sürece yön vermeli. Yeni dolandırıcılık vakalarıyla karşı karşıya kalınmaması için ilave tedbir alınmalı. Devletimiz pirinci taşlardan ayrıştırmak için devreye girmeli, danışman veya rehber görevi görmeli” ifadelerini kullanmıştı.

Emin Üstün kimdir?

Yatırımcı ve girişimci iş adamı Üstün, Bolu'nun Gerede ilçesinde 1951 yılında dünyaya geldi.

1969-1974'te bugünkü adıyla Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olan Üstün, 1991 yılında Eminotomotiv'i, 2005 yılında ise Eminevim'i kurdu.

Kurmuş olduğu sistemle Türkiye'de 150 binin üzerinde kişiyi ev ve otomobil sahibi yapan Üstün, aynı zamanda Eminevim, Eminotomotiv, Eminotomotiv 2. El, Emin Gayrimenkul Geliştirme, Emin Tarım ve Hayvancılık, Emin Enerji ve Emin Sigorta şirketlerini bünyesinde barındıran Emin Grup'un Onursal Başkanlığı'nı yürütüyordu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ismail

Allah svt taksiratini affetsin. la havle vela kuvvete illa billa aliyhil azim...

hassas müslüman

Allahu teala rahmet etsin.lakin eminevim sistemi islama göre tam manasıyla uygun bir sistem değil.karışık işler var.medrese çıkışlı gerçek fıkıh alimleri bu sisteme fetva vermiyor. DUYURULUR!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23