• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Darısı evlat yolu gözleyen bütün analara

Yeniakit Publisher
2019-12-11 10:17:00 - 2019-12-11 10:17:58

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Darısı evlat yolu gözleyen bütün analara

Aylardır HDP Diyarbakır il binası önünde evladının yolunu gözleyen ve sonunda oğluna kavuşan Hatice Ceylan, Akit’e yaptığı açıklamada, “Günlerdir tuttuğumuz evlat nöbetinin bir meyvesi bu. İnşallah bütün anneler evladına kavuşur” dedi.

 Hasan Türkmen  Ankara 

Terör örgütünce dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır il binası önünde evlat nöbeti tutan Hacire anneden sonra Hatice Ceylan da muradına erdi. Diyarbakır’da anne Hacire Akar, oğlunun dağa kaçırılmasının sorumlusu olarak gördüğü HDP’nin İl Başkanlığının önünde 22 Ağustos’ta oturma eylemi başlattı.

Oğlunu teröre kurban vermemek için başlattığı oturma eylemi sonuç veren anne Akar, kararlı mücadelesiyle 24 Ağustos’ta oğluna kavuştu. Hacire annenin oğlu için gösterdiği mücadele, benzer acıyı yaşayan diğer annelere de örnek oldu.

Annenin evladına çağrısı cevapsız kalmadı

Anne Hatice Ceylan, Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinden 4 yıl önce 15 yaşındayken dağa kaçırılan oğlu Cafer Ceylan için 8 Ekim’de oturma eylemine katıldı. Ceylan, oğlunun hafızlık eğitimi görürken kaçırıldığını, tek isteğinin oğluna kavuşmak olduğunu belirterek, “Partinin önüne ilk defa geldim. HDP oğlumuzu bıraksın. Çocuklarımız onların değil ki sahiplenmişler. Bunlar oğlumuzu esir gibi kullanıyor. Oğlumuz onların kölesi değil ki. Çocuklarımızı bıraksınlar. Oğlum bizi izliyor, duyuyorsa kapımız ona açık. O bizim her şeyimiz” ifadelerini kullandı.

Annesinin oturma eylemine katıldığını duyan Cafer Ceylan, ailesine kavuşmak için terör örgütünden kaçmaya karar verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya annelerin evlatlarına kavuşması için verdiği talimatla polis ekiplerince çalışmalar yoğunlaştırıldı. Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen başarılı çalışma ile Cafer, terör örgütünün elinden kurtarıldı. Cafer, terör örgütünden kaçmak isteyen arkadaşıyla Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğüne ulaştırıldı.

Tuttuğumuz evlat nöbetinin bir meyvesi bu

Aylardır HDP Diyarbakır il binası önünde evladının yolunu gözleyen ve sonunda oğluna kavuşan Hatice Ceylan, konuya ilişkin Akit’e yaptığı açıklamada, “Günlerdir tuttuğumuz evlat nöbetinin bir meyvesi bu. İnşallah bütün anneler evladına kavuşur. Evladıma kavuştum ama diğer anneleri yalnız bırakmayacağım. Onlar benim yol arkadaşım. Cumhurbaşkanımıza, polisimize ve sesimizi duyuran medyaya çok teşekkür ederiz. Benim oğlumun gelmesi diğer anneleri de sevindirdi. Onlara, kendi çocuklarının da gelebileceğini gösterdi. O çocuklar dönecek. Dönene kadar da evlat nöbeti sürecek. Ben de annelere destek olmaya, PKK’yı lanetlemeye devam edeceğim” dedi. Evladı HDP/PKK tarafından kaçırılan bütün annelere çağrıda bulunan Ceylan, “Korkmayın. Gelin çocuklarınızı kurtarın. HDP’ye karşı bu eylemle, evlatlarımızı kurtarabileceğimizi gösterdik. Sayımız daha çok olursa daha çok çocuk kurtaracağız” ifadelerini kullandı.

“Diğer analara da umut oldu”

Evlatları HDP/PKK tarafından dağa kaçırılan aileler, Diyarbakır’da HDP önünde eylemlerini sürdürürken, Hatice Ceylan’ın çocuğuna kavuşması, onlara da yeni bir umut oldu. Evlat nöbeti, soğuk havalara ve HDP’nin tehditlerine rağmen 100 günü geride bırakırken, acılı aileler de HDP’ye karşı bu eylemle evlatlarına kavuşabileceklerini bir kez daha gördüler.

Müjdeyi Erdoğan verdi

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, aileyi Diyarbakır’daki evinde gece saatlerinde ziyaret ederek müjdeli haberi verdiği sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan da İçişleri Bakanı Soylu ile Ceylan ailesini aradı. Anne Hatice Ceylan ve baba Abdülkadir Ceylan ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, aileye geçmiş olsun dileklerini iletti.

“Allah devletimize, zeval vermesin”

Anne Ceylan’ın “Allah razı olsun, devletimizi inşallah başımızdan eksik etmesin, Rabbim polisimize, askerimize yardımcı olsun inşallah, güç, kuvvet versin” ifadeleri üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amin, gerek Süleyman Bey’den gerek bütün polis kardeşlerimizden, asker kardeşlerimizden Allah razı olsun. Eninde sonunda hamdolsun evladınıza inşallah kavuşuyorsunuz. Allah mutluluğunuzu da daim eylesin inşallah” karşılığını verdi.

Baba Abdülkadir Ceylan’a da geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, “Geçmiş olsun, gözünüz aydın, Allah bir daha bu tür bir imtihanla baş başa bırakmasın” ifadelerini kullandı.

Baba Ceylan’ın “Allah razı olsun, Allah devletimize, milletimize zeval vermesin, sizleri başımızdan eksik etmesin” sözleri üzerine “Amin inşallah” karşılığını veren Erdoğan, baba Ceylan’a kaç çocuğu olduğunu sordu. Ceylan’ın, “3 tane Sayın Cumhurbaşkanım, siz 3 diyordunuz 3” ifadesi sonrasında ise Erdoğan, “Allah hayrını versin inşallah” dedi. Abdülkadir Ceylan’ın, “Allah sizlerin de çocuklarınızı bağışlasın” ifadeleri üzerine ise Erdoğan, “Amin inşallah, yolunda daim eylesin Rabbim inşallah, mutluluğunuzu da artırsın inşallah” karşılığını verdi.

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Adalet

Allah a şükür bu evlat gelmiş. Çorlu daki tren faciasında vefat eden Arda gelebilir mi?

İşsiz

Ne güzel ayrı düşmüş ana ile evlât kavuşmuş. Umarım kayıp iken asker, polis, sivil ile karşılaşmamıştır. Gerçi soruşturan bir makam vardır. Değil mi?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23