• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Darbeci Avf, Sisi’nin sınıf arkadaşı çıktı

Yeniakit Publisher
2019-04-22 12:32:00 - 2019-04-22 12:32:43
Darbeci Avf, Sisi’nin sınıf arkadaşı çıktı

ABD’nin kuklalarıyla darbe yaptırdığı Sudan’daki gelişmeleri değerlendiren Polis Akademisi Öğretim Üyesi Dr. Selim Öztürk, “Yönetime el koyan Savunma Bakanı Avf, Sisi ile Kahire’deki harp akademisinden sınıf arkadaşı. Sisi’nin yanı sıra Mısır’daki darbedeye destek veren İsrail, Suudi ve BAE de yine darbede rol oynadı” dedi.

 Muhammet Kutlu  Ankara 

Sudan’da ekmek zammını fırsat bilip fitneyle halkı sokağa döken siyonistler ve Amerika, bölgeyi kendi istekleri doğrultusunda dizayn etmeye devam ediyor... ABD ve Siyonist emperyallerin yönlendirmesiyle askeri darbe yapılan Sudan ile ilgili gelişmeleri değerlendiren Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Dr. Selim Öztürk, “Sudan’da yönetime el koyan Savunma Bakanı Avad bin Avf’ın Kahire’de harp akademisinde okuması, ayrıca Sisi ve şuan Sisi’nin yakın çalışma arkadaşı olan Mısırlı generallerin de sınıf arkadaşı olmasıdır. Bu durum acaba darbenin arkasında Sisi olabilir mi sorusunu akıllara getirmektedir. Avf’ın kısa sürede istifa etmesiyle yerini alan Korgeneral Abdul Fattah Abdulrahman Burhan’ın da aynı ekolden olduğu bilinmektedir. Sisi’nin Mısır’daki 2013 yılındaki darbesinin arkasında da Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) olduğunu düşünürsek Sudan’daki bu ordu girişiminin arkasında da aynı hattın (Suudi-BAE) olduğu fark edilmektedir. Sudan’da Ömer el Beşir ile birlikte Müslüman Kardeşler üyelerinin de tutuklandığı ve ev hapsinde tutulduğu bilinmektedir. Ayrıca darbede parmağı olan diğer bir isim Sudan istihbarat şefi Salih Abdullah Goş’un hem CIA hem de BAE ile yakın ilişkilerinin olduğu yazıldı” dedi.

Her darbenin arkasında onlar var

Selim Öztürk, “Afrika kıtasında vuku bulan üç önemli olayda askeri darbeler yolu ile Suudi-BAE hattının, tabi ki arkasında İsrail ve ABD desteğinin, bölgede yeni bir dizayn yapma girişimlerinin olduğunu görüyoruz. Bunun için, önlem alma amacıyla Suudi Arabistan ve BAE ordunun içerisindeki temas halinde oldukları aktörler vasıtasıyla darbe mekanizmasını harekete geçirmekte ve cunta faaliyetleri örgütleyerek Sudan, Libya ve Cezayir gibi ülkeleri kendi hatlarına getirmeye çalışmaktadırlar” şeklinde konuştu.

IMF, Beşir’in sonu oldu

Öztürk, şöyle devam etti: “Ömer el Beşir 2011’de ülkenin bölünmesi ile birlikte ülkenin petrol gelirlerinden yüzde 75’inden mahrum kalmış ve bu da döviz gelirlerinde yüzde 60 kayba neden olmuştur. IMF ile anlaşmak zorunda kalan Beşir, IMF’nin verdiği tavsiyeler doğrultusunda özelleştirmeler yapınca 80 bine yakın kişi işsiz kalmış ve bu da öfkeye neden olmuştur. IMF ile anlaşan Beşir, Batı’nın ve ABD’nin artık kendisi ile iyi geçineceğini düşünmüş, fakat ABD yaptırımları bir türlü kaldırmamıştır. Tam tersine, IMF telkiniyle yapılan özelliştirmeler işsiz sayısını artırmış, halkı patlama noktasına getirmiştir. Beşir’in Şam ziyareti ve Rusya ile yakınlaşması sonrası Trump, İsrail, Suudi ve BAE vasıtasıyla darbeyi organize etti” ifadesini kullandı.

Yeni Akit Gazetesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23