• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

DAEŞ askeri kışlaya saldırdı! Çok sayıda ölü var

Yeniakit Publisher
2019-10-01 14:43:00 -
DAEŞ askeri kışlaya saldırdı! Çok sayıda ölü var

Terör örgütü DAEŞ, Nijerya'da Borno eyaletinde bulunan bir askeri kışlaya saldırdı. Olayda en az 18 kişi hayatını kaybetti.

Nijerya'da terör örgütü DAEŞ'in, Borno eyaletinde bulunan bir askeri kışlaya saldırısında en az 18 kişi öldü.

Euronews'in haberine göre, DAEŞ'e bağlı Amak Ajansı, Gubio şehrinde bulunan askeri kışlaya silahlı saldırı düzenlendiğini ve örgütün en az 18 kişiyi öldürüp Nijerya ordusuna ait çok sayıda araç ve silahı ele geçirdiğini duyurdu.

Saldırının yerel saatle öğleden sonra 16:30 sıralarında düzenlendiği, çatışmanın yaklaşık 4 saat sürdüğü kaydedildi. Yetkililer saldırıda çoğunluğu asker olan ölü sayısının artabileceğini belirtiyor.

Uluslararası Kızıl Haç Komitesi (ICRC) verilerine göre, Nijerya'da son yıllarda silahlı gruplarla yapılan çatışmalarda on binlerce kişi hayatını kaybederken, en az 2 milyondan fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Kriz yıllarında ise 22 bini aşkın vatandaşın kayıp olduğu bildirildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hakilat

Deaş uluslararasi teror orgutudur. Abd israil itleridir islamla zerre kadar alakalari yoktur. .allahu akbar derler genelde...25 yıllik araştirmaci mümin olmaya gayret eden biri olarak söylüyorum. .vahhabilik ve selefilik adı altinda islami kötülemeye çalişip. .israilin tüm ürunlerini içecek ve yiyeceklerini yiyen kadinlari cariyeleri olarak gören vahhabi olmayanlari katledecek kadar alçak mahluklardir. .kendinizi ve neslinizi koruyun. ..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23