• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobili test edecek

Yeniakit Publisher
2019-12-10 10:51:00 -
Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobili test edecek

Türkiye'nin yerli otomobil üretiminde sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, prototipi hazırlanan yerli elektrikli otomobili önümüzdeki günlerde test edecek.

2011’den beri gündemde olan yerli oto için süreç, 2017’de Erdoğan öncülüğünde hızlandı. 2017’de Türkiye’nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolü, Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell Grubu ve Zorlu Holding’le imzalandı.

Projedeki ‘5 babayiğit’in yanı sıra TOBB da şirkete ortak oldu.

Gebze’de inceleyecek

6 ortaklı projede imzalar atılarak, 31 Mayıs 2018’de ‘Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TOGG) ismiyle projeyi gerçekleştirecek şirket kuruldu.

Şirkette Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding yüzde 19’ar, TOBB yüzde 5 payla yer aldı. TOGG CEO’luğuna Haziran 2018’de Mehmet Gürcan Karakaş getirildi ve faaliyetler Gebze’deki Bilişim Vadisi’ne taşındı. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Bu proje elektrikli, otonom ve bağlantılı araç teknolojilerinin temelden dönüştürdüğü otomotiv endüstrisinde ülkemize bir fırsat penceresi sunacak” demişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

TOGG, yerli aracın prototipini önümüzdeki günlerde tanıtacak. Erdoğan’ın Gebze’de yerli otomobil çalışmalarını yerinde incelemesi ve aracı bu sırada denemesi bekleniyor.

Yüzde 100 yerli elektrikli ‘SUV’

Elektrikli, fikri ve sınai mülkiyet hakları tamamen Türkiye’nin Otomobil Girişimi Grubu’na ait, C segmentinde yüzde 100 elektrikli bir SUV olan aracın ön gösterimi, gerçek boyutlarında ve çalışan bir araçtan yapılmış olacak.

Aracın 2022’de piyasaya sürülmesi hedefleniyor. Söz konusu modelin belirlenmesinde, vatandaşlarla yapılan anket de etkili oldu. 2030’a kadar model sayısının 5’e ulaşması öngörülüyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

1960 DA CHPLİLERİN DEVRİM OTOMOBİLİNİ DURDURMASILAN SONUŞLANAN

BUGÜN BUNUDURDURUN TORUNLARINIZ İŞSİZKALDIĞINDA ALMAYADA MAŞLAR 13 BİNTL TÜRKİYEDE 2BİNTL BU NASIL ADALET DİYELER ATALARINA SORSUN DEVRİM ARABASINI NEDEN YAPMADINIZ HERBOKU BATIDAN ALDINIZDA OTOMOBİL TEKNOLOJİSİNİ NEDEN ALMADINIZ

Tuncay

Çok ilginç, arkadaş, adamla dalga mı geçiyorsunuz, derler ya hacı hoca takımı “in misiniz, cin misiniz, nesiniz” diye yahu bu araba 2023'te çıkmayacak mıydı? 2019'da ne test sürüşü vs.?! Hangi ara bitirdiniz de test sürüşü yapıyorsunuz? Bu nasıl iş? Gerçek mi? Şaka mı? Eğer doğruysa inanın oyumu bu sefer AKP'ye vereceğim. Bizimkiler ancak konuşuyorlar. Muhalefeti de beceremiyorlar zaten. İyiye de kötü diyorlar, kötüye de zaten kötü diyorlar. Ne dedikleri belli değil. Böyle solculuk olur mu? İnanın oyumu AKP'ye vereceğim. Yani doğruyu konuşmak gerekirse, ön yargıyı bir tarafa atmak gerekirse bu Erdoğan denen adam aynı Atatürk gibi değil mi? İlla içki mi içmesi lazım, illa seks kaseti mi olması lazım, illa sigara mı içmesi lazım, illa ne yapması lazım yani şimdi.?! Bilmem, bir solcu olarak gerçek Atatürkçü, gerçek solcu olan arkadaşlarımı, yoldaşlarımı Erdoğan’a sahip çıkmaya çağırıyorum. Başka da bir sözüm yok.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23