• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çok kişi aynı hatayı yapıyor! Maden suyunu bu şekilde içenler dikkat

Yeniakit Publisher
2021-07-29 10:23:00 - 2021-07-29 17:06:48
Çok kişi aynı hatayı yapıyor! Maden suyunu bu şekilde içenler dikkat

Yaz aylarında çok sık tüketilen maden suyunun faydası saymakla bitmez. Fakat zararlarını da göz ardı etmemek gerekiyor. Uzmanlar bu konuda uyarılar yapıyor.

Yemeklerden sonra genelde tercih edilen limonlu soda, özellikle sindirim konusunda oldukça etkilidir. Aynı zamanda pek çok farklı faydası ile yaygın olarak tüketilen içecekler arasında yer alıyor. Peki, limonlu soda içmenin faydaları nelerdir? Limonlu maden suyu içmek ne işe yarar? İşte cevapları.

İnsan sağlığı açısından önemli faydalar sunan limonlu soda, aynı zamanda lezzeti ile de keyifle tüketilen doğal bir içecektir. Tabii bunu doğal olarak elde edebilmek için mutlaka belli başlı bazı markalar bünyesinde limonlu soda çeşitlerini tercih etmek gerekir. Özellikle ev yapımı limonlu soda günümüzde daha fazla tercih ediliyor.

Limonlu Soda İçmenin Faydaları Nelerdir?

Küçük büyük herkesin tükettiği limonlu soda, aynı zamanda sunduğu birçok fayda üzerinden yaygın tüketilir.

- Enfeksiyonlara karşı önemli bir mücadele gösterir.

- Kansere karşı etkili olduğu kanıtlanmıştır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

- Kalp ve damar hastalıklarına karşı etkilidir.

- Tansiyon düşürücü bir etkisi vardır.

- Elde bulunan lekeleri çıkartma konusunda kullanılır.

- Cildi parlatmak ve güzel bir görünüm için etkilidir.

- Kardan yapıldığı zaman boğaza iyi gelir ve aynı zamanda dişteki plakları temizler.

- Yemeklerden sonra özellikle mideyi rahatlatıcı bir etki sağlar.

- Vücudun ihtiyaç duyduğu mineral bakımından oldukça zengindir.

- Böbreklerde ve idrar yollarındaki iltihaplanmayı önler.

- Safra kesesini çalıştırır ve tembelleşmesini önler.

- İçerisine biraz tuz eklendiği zaman kalp krizi riskini önler.

Limonlu Maden Suyu İçmek Ne İşe Yarar?

Limonlu maden suyu pek çok farklı faydası ile beraber günümüzde yaygın olarak tüketilen doğal kaynaklardan biridir. Özellikle mideyi rahatlatması ve hazmı kolaylaştırması en önemli ayrıcalıkları arasında gelir. İdrar yollarında veya böbrek kısmındaki taş oluşumunu da engelleme konusunda etkilidir. Safra kesesinin ayrıca sağlıklı ve düzenli bir şekilde çalışmasına olanak tanır. Diğer yandan cildin daha genç ve güzel görünmesini sağlarken, hücre yenilenmesi noktasında da oldukça etkili bir potansiyele sahiptir.

Limonlu Maden Suyunun Zararları Var Mı?

Belli durumlarda tüketildiği zaman limonlu maden suyunun bazı zararları olduğunu söylemek mümkündür. Özellikle aç karnına içilmesi tehlikeli bir duruma yol açabilir. Mideye zarar verebilir ve birtakım ağrılar oluşturabilir. Yine aç karnına kullanmak sindirim sistemi üzerinde rahatsızlık oluşturabilir. Yanma ve ağrı oluşturması nedeniyle mutlaka aşırı tüketilmemeli ya da aç karnına içilmemelidir. Bunun dışında mide sorunları olan, reflüsü bulunan ya da hamile olan kişiler için çok fazla tüketilmemesi gerektiği öne çıkıyor. Özellikle hamile kadınlar eğer tüketmek istiyor ise mutlaka öncelikle doktorundan bilgi almalıdır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Suna

Neden zararlı fazla içmek

Harun Yusuf Nuhhan

PH degeri düşük olan suda mineral yok demektir. İnsan vucudunun %70 su herkes biliyor. Bu su yada mineralle destek lazım tatlı suyu vucuda katkıda bulunmaz susuzlugu giderir. İslamda her şeyin fazlası zarar hatta harama girer. Mineraller genelde soda diye adlandirdigımiz suda mevcuttur. Şiseyi acıp gazıni gidermeden içmek mideye faydali, biraz bekleyip gazı nin uctugunda da vucuda faydalıdır. Normal sudan daha faydalıdır. Doktorlara müşteri lazım bir şeyi işitmek ve duymak ile deyil ikiside farklı görmek ve bakmak gibidir. Aslını araştıralım saglıgımiz kendi saglıgimizdir lütfen insan saglıgına son gunlerde moda oldu.herkes acıklama yapıyor bizede allah akıl vermiş gercegi hadislerde saklı peygamberimiz bizi cok sever
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23