• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cildin parlaması için ne yapılmalıdır?

Yeniakit Publisher
2018-06-23 19:16:00 -
Cildin parlaması için ne yapılmalıdır?

Cilt, yaşlanmaya bağlı olarak, mevsim değişikliklerinden ya da gün içerisinde maruz kalınan hava kirliliği ve kimyasallara bağlı olarak matlaşır. Matlaşma, herkesin zaman zaman karşılaşabileceği bir problemdir.

İçinde bulunduğunuz ortama çok dikkat etmelisiniz. Bütün gün havasız ortamlarda bulunanlar bu konuda oldukça şanssızdır. Eğer çalışma ortamınız böyleyse, içeriye hava girişini sağlayacak birtakım çözümler üretmeye çalışın. Molalarınızda masanızda oturmaktansa dışarı çıkıp hava alın. Yeteri kadar spor yapmamak, cilde bakım uygulamamak ve makyajı temizlememek de cildi matlaştırır.

Bu yüzden, yüzünüzde makyaj kalmamasına özen gösterin. Makyaj fırçalarınızı da düzenli aralıklarla değiştirin. Çünkü uzun süre kullanılan fırçalarda bakteri üremesi de çok olur. Düzenli olarak spor yapın. Eğer mümkünse sporunuzu açık havada yapın. Yine düzenli olarak cildinize bakım yapın. Bu bakım için çeşitli bitkisel yağlardan yardım alabilirsiniz.

Cildinizin parlak görünmesi için tükettiğiniz besinlere de dikkat etmelisiniz. Yağlı yiyecekler; tüm vücut için olduğu gibi cilt için de zararlıdır. Haşlanmış ya da fırında pişirilmiş yemekler ile sebze tüketimi cildiniz için daha yararlıdır. Sebzeler cildi onarıcı etkiye sahiptir. Meyveler vücuda vitamin alınmasını sağlar. Tükettiğiniz besinler sayesinde cildiniz zaman zaman kendini yeniler ve daha parlak bir görünüm alır.

Beslenmenizdeki düzenin yanısıra, uyku düzeninize de dikkat etmeli, vücudunuza gereken kadar uyuduğunuzdan emin olmalısınız. Uykusuzluk problemi, stres ile de birleşince cilt için de olumsuz etkilere sahiptir. Bol bol su içmek de cildinize parlaklık vermesi açısından oldukça önemlidir. Günde en az 2 litre kadar su tüketin ve böylece cildinizin nem dengesini koruyun. Sabah kahvaltılarında da çay ya da kahve yerine taze sıkılmış meyve suları tercih edebilirsiniz.

Geceleri yatarken cildinizi yenileyici ve parlatıcı bir maske uygulamalısınız. Hiçbir şey yapmıyorsanız da her gece cildinizi maden suyu ile yıkayarak; ya da maden suyuna batırılmş pamuk ile silerek cildinize daha dinç ve parlak bir görünüm verebilirsiniz.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nasılkolay.com'dan alınmıştır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23