CHP'de, 2015'te yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olacak il ve ilçe başkanlarının partideki görevlerinden ayrılması için Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından verilen süre bugün doldu. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın istifasının ardından, bugün de 11 ilçenin başkanı milletvekili aday adayı olabilmek için görevlerini bıraktı.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 30 il başkanı, milletvekilliği aday adaylığı için Genel Merkez'e başvuruda bulundu.
İstifa eden ilçe başkanlarının da adaylık başvurusunda bulunmasıyla bu sayının 40'ı aşacağı tahmin ediliyor.
Adayların bir kısmının sözlü, bir kısmının da resmi olarak başvuruda bulunduğu belirtildi.
İSTANBUL'DA TOPLU İSTİFALAR
CHP İstanbul İl ve İlçe yönetiminden birçok isim önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olabilmek için görevlerinden istifa etti.
CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın istifasının ardından, bugün de 11 ilçenin başkanı milletvekili aday adayı olabilmek için görevlerini bıraktı.
CHP'nin Kadıköy, Kartal, Esenler, Bakırköy, Bahçelievler, Eyüp, Kağıthane, Avcılar, Zeytinburnu, Beyoğlu ve Gaziosmanpaşa İlçe Başkanları, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen törenle, görevlerinden ayrıldıklarına ilişkin istifa dilekçelerini İl Başkanlığı'na sundu.