• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP sürgün ettiği Nazım'ın heykelini dikti

Yeniakit Publisher
2020-06-05 17:11:00 - 2020-06-05 17:18:17
CHP sürgün ettiği Nazım'ın heykelini dikti

CHP'li Esenyurt Belediyesi, Cumhuriyetin kuruluş yıllarında sürgün edilen ve Mustafa Kemal'e hakaretler eden Nazım Hikmet'in heykelini dikti.

 Yeniakit.com.tr 

Gelişen ve büyüyen Türkiye'nin önünde 'takoz' olmaktan başka bir faaliyet göstermeyen CHP, heykel dikmeye devam ediyor.

Halkın özgür iradesiyle seçilen meşru hükümete sivil darbe girişimi olan Gezi Kalkışması'na güzellemelerde bulunan CHP'li Kemal Deniz Bozkurt'un başkanlığını yürütttüğü Esenyurt Belediyesi, Mustafa Kemal'in cumhurbaşkanı, İsmet İnönü'nün başbakan olduğu dönemde 11 mahkeme tarafından ayrı ayrı yargılanan, aldığı 28 yıl 4 ay ağır hapis cezasıyla birlikte, hayatı boyunca kamu hizmetine girmesi yasaklanan Nazım Hikmet'in heykelini dikti.

Kemalist zihniyet, 'Burjuva Kemal' şiirini ısrarla gizlediği Nazım Hikmet'i Mustafa Kemal ile yan yana getirmeye çalışıyor. CHP'li belediyenin heykelini yaptığı Hikmet'in Mustafa Kemal'e haraketler etiği şiiri ise şu şekilde:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Trabzondan bir motor açılıyor

Sa-hil-de-ka-la-ba-lık!

Motoru taşlıyorlar

Son perdeye başlıyorlar!

Burjuva kemal'in omuzuna binmiş

Kemal kumandanın kordonuna

Kumandan kahyanın cebine inmiş"

'Milliyetçi' Meral'in Nazım hayranlığı

MHP’den ayrılırken “Milliyetçilik” iddiasında bulunan ve ülkücülere oynayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde paylaştığı videoda Nazım Hikmet'in şiirini seslendirmişti.

Oy için seçimlerde CHP ile kol kola girerek terör örgütü PKK'nin siyasi uzantısı HDP ile işbirliği yapan Akşener'in bu tavrı hiç şaşırtmamıştı.

Mısırlıoğlu'na küfür edenler Hikmet'e toz kondurmuyor

Dindar olduğu için tarihçi Kadir Mısıroğlu’na, Mustafa Kemal’e eleştiride bulunma hakkını çok görenlerin aynı Mustafa Kemal’e yönelik Nazım Hikmet’in hakaretlerini hoşgörmeleri ikiyüzlüğün ne boyutlara çıktığını ortaya koyuyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mustafa

Türkiye cumhuriyeti ile yıldızı hiç barışmamış iflah olmaz bir komünist nazım Hikmet. "Eylenin tekerlenin" tekerlemesini söyleyen kişi imiş. Buralarda bize ekmek yok diyerek tası tarağı toplayıp rusyaya kaçmıştı. Heykeline hiç gerek yoktur.

günay

beni stalin yarattı(haşa ) diyen nazım bir numaralı vatansever oldu, bizimkilerde bile nzaım fantezisi; memmleketimm, memmleketimm dedi ya tamam işte. akif, kısakürek, yahya kemal out, nazım in. balık hafızalı bizleri daha çok otlatır bu imansız seçkinler taifesi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23