• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cezayir’den Türkiye açıklaması: Kabul ettik

Yeniakit Publisher
2020-01-26 19:04:00 -
Cezayir’den Türkiye açıklaması: Kabul ettik

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından 'Türkiye’nin şanına yakışır bir büyükelçiliğine sahip olması ve böyle bir büyükelçiliği teşhis etmesi için de bizden bir satın alma durumunu kabul ettim onayladım' dedi.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, 'Türkiye’nin şanına yakışır bir büyükelçiliğine sahip olması ve böyle bir büyükelçiliği teşhis etmesi için de bizden bir satın alma durumunu kabul ettim onayladım' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ortak basın açıklamasında bulunan Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, "Kardeş Türkiye’nin Cezayir’de bir kültür merkezi açması Cezayir’in de Türkiye’de bir kültür merkezi açması konusunda anlaşmaya vardık." dedi.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun'un konuşmasından bazı satırbaşları:

Öncelikle sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Öncelikle kendi adıma ve Cezayir halkı adına Türkiye’de gerçekleşen deprem için en içten taziyelerimi ileterek hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum.

Tabi bizler Cezayir ile Türkiye’nin her alanda ilişkilerini geliştirme potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz. Ortak bir geleceğe beraberce yürüyebileceğimize inanıyoruz.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sayın Cumhurbaşkanı ile birlikte ticaret hacmimizi en yakın zamanda 5 milyar dolara çıkarma hacmine ulaşabileceğimizi ifade ettik.

Bizim bakanlarımızın sürekli iletişim halinde olması gerektiğine inandık ve karar aldık. Ben aynı zamanda Türkiye’nin şanına yakışır bir büyükelçiliğine sahip olması ve böyle bir büyükelçiliği teşhis etmesi için de bizden bir satın alma durumunu kabul ettim onayladım.

Kardeş Türkiye’nin Cezayir’de bir kültür merkezi açması Cezayir’in de Türkiye’de bir kültür merkezi açması konusunda anlaşmaya vardık.

Bölgesel anlamda sayın Cumhurbaşkanı ile birlikte Berlin Konferansı'nda alınan kararların uygulanması konusunda beraberce hareket edilmesi konusunda anlaştık. Sahadaki tüm gelişmeleri de beraberce takip edip değerlendireceğiz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

AYH8N ERG8N8Z EWET

TŮRKİYENIN DOĞU VE BATI AKDENİZ BLOKLARINI İKÏ TARAFTAN BLOKE ETMESİ, BÖLGESEL İTİFAKLAR VE BARIŞ ADINA SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE ATILAN DOSTLUKLARI PEKİŞTİREN EN BÜYÜK ADIMDIR.

Eyman

Sn. Başkanımıza verilen değer ve kardeşlik eli gerçekten kişilerin değeri ile orantılıdır! Biz de Türkiye halkı olarak Sn. Tebun'a selam ve saygılarımızı sunarız. O bu yaklaşımlarıyla kalbimizide yerini bulmuştur ve inşallah daha nice büyük hedeflere müslüman kardeş ülkeler olarak hep beraber ulaşacağız.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23