• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ceren Damar'a ahlaksız iftiralar atmıştı! O avukattan Hakan Fidan skandalı

Yeniakit Publisher
2020-02-22 10:54:00 -

Kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülen Ceren Damar'ın mahkemesine, katilin avukatı Vahit Bıçak'ın iğrenç iftiraraları damga vurdu. Akademisyen Damar'a ahlaksız iftiralar atan sözde avukatın, 7 Şubat MİT kumpasında Hakan Fidan'ın FETÖ'cü savcılara ifade vermeye gitmesi gerektiğini söylediği görüntüler ortaya çıktı.

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde araştırma görevlisiyken, 2 Ocak 2019'da kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından katledilen Ceren Damar Şenel cinayeti davasının duruşması dün görüldü. Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Ceren Damar Şenel'in katili Hasan İsmail Hikmet’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Öldürülen Damar'a iğrenç iftiralar

Duruşmada ise yine, Hasan İsmail Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak’ın sözleri tepkilere neden oldu. Avukat Vahit Bıçak, öldürülen akademisyen Damar ile katili Hasan İsmail Hikmet arasında cinsel ilişki olduğunu ileri sürdü. Bıçak, "Ceren Damar, Hasan İsmail Hikmet’ten hoşlandığını söylemiştir. Bunun üzerine sanık Ceren Damar’ı hocası olarak gördüğünü söyleyip reddetmişti. Ancak görüşmeleri devam etmiştir. Ardından cinsel birliktelik yaşamışlardır. Beraberliklerinin bitmesinin ardından Ceren Damar, sanığı notları üzerinden tehdit etmiş ve okulda her karşılaştıklarında sanığı cinsel ilişkiye zorlamıştır." ifadelerini kullandı.

'Hakan Fidan ifadeye gitsin'

Tarihe “7 Şubat MİT kumpası” olarak geçen olayda FETÖ'ye üye hakim ve savcılar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a operasyon yaptı. 2012 yılında yapılan operasyonla Hakan Fidan’ın gözaltına alınması amaçlanıyordu. Ancak sürece, dönemin Başbakan’ı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan müdahale etti ve FETÖ kumpası boşa çıkarıldı.

FETÖ’nün MİT kumpası ile ilgili o dönem bir televizyon kanalına konuşan Vahit Bıçak'ın, “Hakan Fidan ve diğerleri ifade vermeye neden gitmiyorlar. Muhtemelen tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmekten korktukları için gitmiyorlar” dediği ve Hakan Fidan’ın FETÖ’cü savcılara ifade vermeye gitmesi gerektiğini savunduğu görüntüler ortaya çıktı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ramazan

Pislik

İs-hak

Şimdi bu pisliğin kuyruğu kesilmiyecekmi herkesin yaptığı yanında karnı kalacak.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23