• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cenk Tosun: Futbolcu olduğumu EURO 2016'da anladım

Yeniakit Publisher
2019-11-01 13:28:00 -
Cenk Tosun: Futbolcu olduğumu EURO 2016'da anladım

İngiltere Premier Lig ekibi Everton'da forma giyen milli futbolcu Cenk Tosun, EURO 2020'ye katılmanın önemine vurgu yaparak, "Avrupa'nın bütün büyük takımları orada olacak, biz de bayrağımızın bu takımların yanında dalgalanmasını istiyoruz." dedi.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, UEFA'ya röportaj veren Cenk Tosun, EURO 2020'ye katılmak istediklerini belirterek, şunları aktardı:

"EURO 2016'da zor bir gruba düştük ve bu açıdan biraz şanssızdık. Turnuvaya ise biraz geç adapte olabildik. İrlanda Cumhuriyeti'nin İtalya'yı mağlup etmesinin ardından turnuvadan elendik. Çok üzgündük, hatta yıkılmıştık. Turnuvaya tam da yeni adapte olmuşken elenmiştik. EURO 2020'ye katılma hakkı kazanırsak, bu turnuvanın bizim için çok daha iyi olacağını düşünüyorum."

Milli takımda çok iyi bir atmosfer yakaladıklarını anlatan Cenk, "Şu an gruptaki durumumuz da oldukça iyi ama geri kalan maçlarımızı kazanmazsak bunun hiçbir önemi kalmaz. O yüzden kalan maçlarımızda çok iyi mücadele ederek iyi sonuçlar almak istiyoruz. Avrupa Şampiyonası çok önemli bir turnuva. Ben 'EURO 2016 sırasında futbolcu olduğumu anladım.' desem yanlış olmaz. Böylesine önemli bir turnuvanın, böylesine büyük bir organizasyonun bir parçası olduğumu idrak edince futbolcu olduğumu hissettim diyebilirim. Bu hissiyatı tekrar tecrübe etmek istiyorum. Bu turnuvada daha fazla maç oynamak istiyorum. Bu maçlarda goller atmak ve bu sayede takımımın daha üst turlara ilerlemesine katkıda bulunmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

EURO 2020'de yer almak istediklerini belirten Cenk, "Avrupa'nın bütün büyük takımları orada olacak, biz de bayrağımızın bu takımların yanında dalgalanmasını istiyoruz. O yüzden orada olmak bizim için çok şey ifade ediyor. Çok güzel bir ülkemiz var; ülkemi çok seviyorum. Zaman zaman zor dönemlerden de geçebiliyoruz; dolayısıyla böylesi bir turnuvaya katılmak ülkedeki havayı da değiştirebilir." değerlendirmesinde bulundu.

EURO 2020 Elemeleri H Grubu'nda İzlanda ile oynayacakları maçın önemine dikkati çeken Cenk Tosun, şunları kaydetti:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"İzlanda karşısında son yıllarda yaptığımız hataları tekrarlamayacağız. Son yıllarda İzlanda'yla birçok defa karşılaştık ve çoğunlukla kaybettik. Selçuk (İnan) kardeşimin serbest vuruştan bulduğu golle 1-0 kazandığımız ve Avrupa Şampiyonası'na gitmeye hak kazandığımız bir maçımız da var. İzlanda karşısında, kendi sahamızda, taraftarlarımızın önünde üç puanı alan biz olmak istiyoruz. Kazanmak ve Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkını elde etmek istiyoruz."

Cenk Tosun, A Milli Futbol Takımı'na seçilme sürecini de şöyle anlattı:

"Almanya Milli Takımı için oynamaya başladım. 15, 16, 17, 18, 19, 20 ve 21 yaşlarım boyunca oynadım. Bazı yaş gruplarında takım kaptanlığı dahi yaptım. Bir Türk olarak, bu elbette benim için çok kolay bir şey değildi. Gaziantepspor'a transfer olduğum yıl çok iyi bir sezon geçirdim ve sadece yarım sezonun ardından Okan Buruk aradı, o dönem yardımcı antrenördü. Beni aradı ve 'Guus Hiddink seni görmek istiyor' dedi. Ardından bir araya geldik. Bu, çocukluğumdan bu yana hayalimdi. Buna nasıl hayır diyebilirdim ki? Biz zaten milliyetçi bir aileyiz. Bayrağımızı ve ülkemizi çok seviyoruz. Bir saniye bile tereddüt etmeden, 'evet' dedim."

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23