• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cenevre'den Türkiye'ye iyi haber!

Yeniakit Publisher
2018-05-30 14:08:00 -
Cenevre'den Türkiye'ye iyi haber!

107. Uluslararası Çalışma Konferansı (ILC) Cenevre’de devam ediyor. Türkiye’nin konferans öncesinde aplikasyon gündemine gelebilecek ülkeler içerisinde yer alması beklenirken, konferans başladıktan sonra, uzun sürenin ardından ilk kez bu listede yer almaması konferans katılımcılarının değerlendirmesiyle kesinleşti.

Bu yıl Türkiye’den emek kesimi adına Memur-Sen’in işveren kesimi adına da Tisk’in delege olarak katıldığı 107. Uluslararası Çalışma Konferansı (ILC) Cenevre’de devam ediyor.

28 Mayıs tarihinde başlayan ve 8 Haziran da sona erecek konferansta; “Sosyal Diyalog ve Üçlü Yapı”, “Uluslararası Normlar ve Standartlar (Aplikasyon)”, “Sürdürülebilir Kalkınma”, “İşyerinde Şiddet ve Taciz” gündemleri tüm dünyadan çalışma hayatı aktörlerinin katılımıyla masaya yatırılıyor. 

Daha önceki yıllarda emek kesimi adına delege olarak yer alan Türk-İş yerine Türkiye’nin geçen sene itibariyle geçtiği emek kesiminde dönüşümlü temsil sonucu Memur-Sen in delegeliğinde Hak-İş’in de katıldığı delegasyon Türkiye’de çalışma hayatı perspektifini aktarıyor. 

Konferansta ülkelerin çalışma hayatı uygulamalarına yönelik denetim komitesi sayılabilecek olan Aplikasyon Komitesi’nde çalışma hayatı ve sendikal alana yönelik soru işaretli ülkeler tartışmaya açılıyor. Türkiye’nin konferans öncesinde aplikasyon gündemine gelebilecek ülkeler içerisinde yer alması beklenirken, konferans başladıktan sonra, uzun sürenin ardından ilk kez bu listede yer almaması konferans katılımcılarının değerlendirmesiyle kesinleşti.

Aplikasyon listesinde bu sene Brezilya, Yunanistan, Myanmar, Sırbistan ve Japonya başta olmak üzere 23 ülke tartışılacak.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23