• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çatı taksi durağına uçtu: 3 yaralı

Yeniakit Publisher
2018-03-24 18:39:00 -
Çatı taksi durağına uçtu: 3 yaralı

Sabah erken saatlerde şiddetli esen rüzgar öğle saatlerine doğru fırtınaya dönerek 3 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Çıkan fırtınada birçok binanın çatısı uçarak, elektrik tellerini, ağaçları ve araçların üzerine düşerek karayolunu trafiğe kapattı. Iğdır merkez Rıza Yalçın Caddesi üzerinde bulunan bir binanın çatısı aynı cadde üzerinde bulunan taksi durağının üzerine uçtu. Taksi durağının üzerine düşen çatının altında kalan 2’si hafif 1’i ağır olan yaralılar olayı gören vatandaşlar tarafından enkaz altından çıkarıldı. Haber verilmesi üzerine yaralılar olay yerine gelen ambulansla Iğdır Devlet Hastanesine kaldırıldı. Şiddetli fırtınadan dolayı uçan çatılar, Iğdır Doğubayazıt karayolu Asri mezarlık yolunu kapatarak trafiğin akmasına engel oldu.  

Enkaz altından yaralı olarak çıkarılan İzzet Alp isimli taksi esnafı, arkadaşlarının yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını belirtti. Alp, “Bir gürültü geldi ve ne olduğunu anlayamadık. Vatandaşlar bizi enkaz altından çıkardıktan sonra çatının uçtuğunu ve taksi durağının yerle bir olduğunu gördük. Benim dışımda 2 arkadaşım daha yaralandı ve ambulansla hastaneye götürüldü. Yeni götürüldükleri için arkadaşlarımın durumunun nasıl olduğunu bilmiyorum” dedi.

Karayolu üzerine uçan çatıların enkaz kaldırma çalışmalarını inceleyen Iğdır Belediyesi Başkanı Murat Yikit, “Şu anda şehrin 4 ayrı noktasına düşen çatılardan dolayı sıkıntılar var. Birinin durumu ağır olmak üzere yaralıların olduğu haberi geldi. Onun dışında da maddi zararlar var. Fırtınanın etkisi halen devam ettiği için tam olarak müdahale edemiyoruz ama ekiplerimiz şuanda kontrollü bir şekilde hem yol açma çalışması hemde enkaz altında yaralı olup olmadığını kontrol etmeye çalışıyor. İnşallah çok büyük bir sıkıntı olmadan atlatmaya çalışıyoruz. Şehrin farklı noktalarında yangınlar var çevre İlçelerle de görüştük ve takviye istedik. Elektrik kesintisi, ağaçların kırılması ve çatıların uçmasına varan şiddetli bir fırtına var ondan dolayı takviye istedik. Ekiplerimiz müdahale ediyor” şeklinde konuştu.

Fırtına ve uçan çatıların altında kalarak yaralanan 8 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23