Kalp ve İç Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bal tüketimine karşı ilginç iddialarda bulundu.
Samsun TÜYAP Fuarı'na katılan Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Yaşam Boyu Sağlık" söyleşisi kapsamında, uzun ömürlü yaşamın sırlarını anlattı.
Konuşmasının başında yağ tüketimine dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, "Doğada bulunan iki türlü yağ çok tehlikelidir: ilki triglisert yağlardır. Diğeri ise trans yağlardır" dedi. Prof. Dr. Karatay, uzun ömürlü olmak için günde en az 30 tane zeytin tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Ekmek tüketiminin en aza indirgenmesi gerektiğini söyleyen Karatay, "Un haline gelmiş ve işlemden geçen bütün ekmekler vücuda şeker olarak girer. Kepek ekmeği ile normal buğday ekmek arasında fark yoktur. Bu nedenler ekmek tüketimini azaltarak, Alzheimer hastalığına yakalanma riski de azaltılabilir" dedi.
BAL YEMEYİN
Bal ve pekmezin sıvı şeker olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karatay, "Ömrünüzün kısalmasını istemiyorsanız, kesinlikle bal yemeyin" uyarısında bulundu ve ekledi, "Bal ve pekmez sıvı şekerdir ve zararlıdır"