• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Büyük şirketler Londra'dan taşınıyor

Yeniakit Publisher
2016-06-25 13:49:00 - 2016-06-25 14:32:18
Büyük şirketler Londra'dan taşınıyor

İngiltere'nin AB'den çıkma kararı almasının ardından dünyanın büyük şirketleri merkezlerini Londra'dan taşımaya başlıyor.

Referandumun ardından Güney Koreli otomobil lastiği üretici Kankook Tire Worldwide üretim tesislerini İngiltere'den taşımayı düşündüklerini söyledi.

CAMERON UYARMIŞTI

Başbakan Camerano referandum öncesi İngiltere'nin AB'den ayrılmasının ülke için çokta faydalı olmayacağına dönük konuşmalar yapmıştı.

AVRUPA'YA GİDİYOR

Japon otomobil parçası üreticisi Exedy'den de benzer bir açıklama geldi. Şirket merkezlerini kıta Avrupası'na taşıyacaklarını açıkladılar.

YATIRIM YAPMAYACAK

Fransız reklam devi Publics Groupe, İngiltere'de daha fazla yatırım yapmacaklarını söyledi.

İŞTEN ÇIKARACAKLAR

Londra'da 16 bin çalışanı bulunan JPMorgan Chase ile Morgan Stanley ve HSBC gibi bankalar da birimlerini Frankfurt gibi Avrupa şehirlerine kaydırarak, İngiltere'deki işgücünü dörtte bir oranında azaltmayı planlıyor.

GÖZDEN GEÇİRECEK

GSM şirketi Vodafone'un da Londra'daki merkezini taşımayı düşündüğü iddia ediliyor. ABD'li yayıncılık şirketi Bloomberg, İngiltere'deki yatırımlarını gözden geçireceğini duyurmuştu.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23